Bespaar op ERP projectkosten met Cloud

Een nieuw ERP systeem invoeren is een activiteit waar de meeste kleine- en middelgrote bedrijven met vrees tegen aan kijken. De algemeen directeur kijkt een keer op Google en ziet tot zijn schrik dat de kosten voor gebruik en implementatie veel hoger zijn dan hij had verwacht. Toch hebben zulke bedrijven vaak geen andere keuze. Het bestaande ERP is vaak verouderd of wordt niet meer ondersteund. Cloud producten zoals SAP Business ByDesign nemen een groot gedeelte van deze zorgen weg vanwege de lage kosten.

 

Traditioneel traject

De kracht van ERP systemen zoals SAP ECC is dat een hele reeks bedrijfsprocessen zonder al te veel maatwerk kunnen worden geïmplementeerd. Er is altijd wel ergens een ‘vinkje’ of ‘ vlaggetje’ te vinden dat de inrichting van het gewenste proces mogelijk maakt. Het systeem herbergt extreem veel functionaliteit waardoor praktisch elk proces geïmplementeerd kan worden. Hiervoor is wel diepgaande kennis van het systeem nodig. Bij een ERP project in een productie- of handelsbedrijf worden soms wel 4 tot 5 consultants ingezet, elk met jaren ervaring. Het systeem is zo rijk aan mogelijkheden dat alles wat een eindgebruiker vraagt, kan worden gerealiseerd. Dit is tegelijkertijd ook de zwakte van dergelijke systemen. In feite lopen eindgebruikers en consultants zichzelf voorbij op zoek naar de ideale oplossing, zonder te kijken naar alternatieven. Het gevolg hiervan is dat voor kleine bedrijven de implementatiekosten en -risico’s relatief hoog zijn. Een ander probleem is dat bij het invoeren van klassieke ERP projecten te weinig rekening wordt gehouden met gebruiksvriendelijkheid. De focus ligt op het correct verwerken van gegevens en niet op een logische indeling van de schermen.

 

Voorgeconfigureerd en gebruiksvriendelijk

In cloud oplossingen is dit anders, “What you see is what you get”. SAP Business ByDesign biedt een set voorgeconfigureerde processen op basis van best practices. De gebruiker is zelf in staat hier wijzigingen in aan te brengen. Maar wat functionaliteiten betreft is er wel minder te kiezen. In de praktijk blijkt dit echter een groot voordeel te zijn: kleine bedrijven zijn prima in staat hun manier van werken aan te passen aan het systeem. Dit komt ook doordat de schermen veel meer gebruiksvriendelijkheid bieden. Het bedienen van het systeem is veel intuïtiever dan bij klassieke ERP pakketten en gebruikers hebben dus minder training nodig.

 

146954383
Gunstige cashflow

Het gevolg hiervan is dat implementatiekosten van Cloud projecten veel lager zijn en dat de doorlooptijd van projecten veel korter is. Daarnaast worden de licentiekosten in abonnementsvorm periodiek afgerekend. Dit betekent een lagere investering voor bedrijven en is ook nog eens interessant voor de cashflow.

 

 

Iemand die overweegt een nieuw ERP systeem in te voeren, heeft nu een serieus alternatief: SAP Business ByDesign biedt voldoende functionaliteit en kan snel en met lage kosten worden ingevoerd.

 

Lees hier meer over de itelligence cloud oplossingen >>

 

Similar posts

Read more
Read more
Read more
Read more
Read more
Read more

Contact Us
Contact Us

Have questions? Please contact us.