Urban Hopen

Executive Vice President Global Strategy

Urban Hopen begon zijn loopbaan als consultant en projectmanager bij consultancyfirma Schmidt, Vogel & Partner (later itelligence genoemd). Al spoedig werden hem leidinggevende taken toevertrouwd. In 2008 maakte hij deel uit van het managementteam voor Duitsland/Oostenrijk. Hij was daar verantwoordelijk voor alle consultant- en applicatieservices en voor branchegerichte nieuwe markten.

In 2011 ging hij op het hoofdkantoor van NTT DATA in Tokio werken. Als General Manager Enterprise Services was Hopen verantwoordelijk voor de coördinatie van alle SAP-activiteiten tussen de global business units onderling en voor de wereldwijde alliantie met SAP. In deze functie leidde hij het strategische initiatief om het wereldwijde dienstenportfolio van NTT DATA te versterken. Ook speelde hij een zeer belangrijke rol bij de oprichting van NTT DATA Business Solutions. Hopen is lid van de directie en van de raad van toezicht bij diverse NTT DATA dochterondernemingen.

Sinds medio 2014 is hij verantwoordelijk voor de regio Oost-Europa en China met als taak de omzet van itelligence in deze groeimarkten te verhogen en lokale en internationale klanten te werven. Alle klanten in deze landen worden, zoals gebruikelijk in het succesvolle zakenmodel van itelligence, ondersteund met SAP-oplossingen en -services van wereldklasse.

Urban Hopen is afgestudeerd in Business Administration aan de universiteit van Bielefeld. Hopen is getrouwd en heeft twee kinderen.


Contact
Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.