Discrete Industries

Versnel productontwikkeling met ERP voor uw productie

Het afgelopen decennium werden productiebedrijven in toenemende mate geconfronteerd met de druk om te innoveren. Ontdek hoe u in het digitale tijdperk kunt voldoen aan de groeiende vraag naar gepersonaliseerde producten.

Verbeter productieprocessen voor het digitale tijdperk

Met steeds kortere productlifecycles en een snel groeiend aantal productvarianten, staan productiebedrijven in toenemende mate voor uitdagingen. Ze dienen de marktintroductietijd terug te brengen, doorlooptijden te verkorten en producten in kleinere partijen te produceren. Hoewel deze eisen niet nieuw zijn, heeft digitalisering er wel meer vaart aan gegeven.

Dit vraagt om gestroomlijnde productieprocessen en geoptimaliseerde ketens die zich uitstrekken over meerdere bedrijven en geavanceerde sensortechnologieen. U kunt uw klanten geïndividualiseerde slimme producten bieden met nieuwe functies en diensten, en ontstaan er nieuwe verdienmodellen gebaseerd op Internet of Things (IoT). Door machines, apparaten, IT en producten met elkaar te verbinden, stelt IoT u in staat om interne productieprocessen te verbeteren en een smart factory te creëren.

MCi (Mirror Controls International)

Onze verzelfstandiging betekent dat MCi autonoom moet kunnen opereren, maar dan wel op een geïntegreerde slimme manier, die standaardisatie en efficiëntie met zich meebrengt.

Robert Doekes, CFO MCi (Mirror Controls International) Holdings BV Ludo Hof, extern projectmanager bij MCi

5 Succesfactoren in Discrete Manufacturing

Versnel productontwikkeling en innovatie

Klanten vragen steeds vaker om geïndividualiseerde producten. Dit betekent dat fabrikanten behoefte hebben aan zeer flexibele productieprocessen en een flexibele material requirements planning. Door gebruik te maken van onze oplossingen voor discrete manufacturing kunt u de productontwikkeling versnellen en innovaties sneller en kosteneffectiever op de markt brengen dan de concurrentie.

Implementeer end-to-end Product Lifecycle Management

Consistent Product Lifecycle Management (PLM) van onderzoek & ontwikkeling tot aftersales is van cruciaal belang in productieprocessen. Door een benadering die mensen, data, processen, systemen en hulpmiddelen zoals CAD integreert, kunt u productiecyclustijden versnellen en verspilling verminderen. Oplossingen zoals SAP Product Lifecycle Management verhogen de engineering efficiëntie en verkorten de time-to-market.

Benut de mogelijkheden van Internet of Things

Internet of Things stelt productiebedrijven in staat om nauwkeurige voorspellingen te doen op basis van realtime sensordata van machines en hun klanten aanbevelingen te geven voor toekomstige acties. IoT biedt de kans om nieuwe bedrijfs- en verdienmodellen te ontwikkelen, zoals pay-per-use , zodat u uw klanten meer toegevoegde waarde kunt bieden en laat betalen voor hetgeen wat ze daadwerkelijk afnemen.

Benut het potentieel van digitale productie

Fabrikanten bevinden zich midden in een digitale transformatie. Met sensortechnologie en geavanceerde productie-uitvoeringssystemen kunnen bedrijven het potentieel van hun data beter benutten. Bovendien helpen flexibele platformen u de connected smart factory te realiseren en een betere samenwerking met andere bedrijven mogelijk te maken.

Krijg realtime inzichten via analyses

Als basis voor strategische beslissingen is meer transparantie nodig in alle productieprocessen: van productieplanning tot aftersales . Met technologie voor realtime monitoring en data-analyse kunt u sensorgegevens benutten om nieuwe, service gebaseerde bedrijfs- of verdienmodellen te creëren en extra mogelijkheden te verwerven, zoals predictive maintenance. En door gebruik te maken van artificial intelligence kunt u de productiviteit en nauwkeurigheid verhogen door middel van automatisering.

 

Digitale transformatie - De huidige realiteit van elk bedrijf vandaag!

In het afgelopen decennium is de druk om te innoveren bij bedrijven in de discrete industrie sterk toegenomen. Digitalisering gaat snel en is niet meer weg te denken! Bedrijven zoeken naar nieuwe manieren om hun klanten digitale waarde te bieden en gepersonaliseerde, digitaal toegankelijke producten te creëren. Ontdek hoe we tegemoetkomen aan deze groeiende vraag.

Camille van Dongen, Sales Director Discrete Industries, itelligence Benelux

Vereenvoudig de productie met de SAP S/4HANA Digital Core

De overweldigende hoeveelheden data in afzonderlijke sectoren hebben een impact op het bedrijfsleven; fabrikanten moeten hun IT-landschap nu vereenvoudigen om de gegevens te verwerken en snel om te zetten in bruikbare inzichten. Met een next-generation ERP-oplossing, zoals SAP S/4HANA, kunt u machines en processen aansluiten op een digitale kern. SAP & itelligence kunnen dit mogelijk maken.

Naarmate ondernemingen hun hele bedrijfsproces opnieuw vormgeven, hebben ze een IT-architectuur nodig die zowel stabiliteit als betrouwbaarheid op lange termijn biedt voor de kernprocessen van de onderneming. Tegelijkertijd maakt dit flexibiliteit mogelijk op gebieden waar veranderingen op een constante basis plaatsvinden. Dit concept, dat vaak wordt aangeduid als ‘bimodal IT’, komt tot leven door het hier afgebeelde SAP Digital Business Framework.

SAP S/4HANA vormt de digitale kern van uw smart factory en is de basis voor uw innovaties

Onze ervaring, uw succes

Kijk hoe onze ervaring uw zakelijke uitdagingen kan oplossen.

Aangezien we wereldwijd de eerste SAP-partner waren die een innovatieve industrie oplossing ontwikkelde op basis van SAP S/4HANA, kennen we alle ingrediënten die nodig zijn voor het versnellen van uw productieprocessen.

SAP voor Discrete Industries: hoe we u kunnen ondersteunen

Voor discrete productie zijn IT- en bedrijfsprocessen zeer divers en complex; itelligence helpt u deze de baas te worden. We werken nauw met u samen om de juiste oplossingen te vinden die bij uw bedrijf passen. Wij ondersteunen de implementatie en bieden u de mogelijkheid om te profiteren van de mogelijkheden van Internet of Thing en nieuwe innovaties zoals machine learning en artificial intelligence. Daarnaast hebben wij diverse toepassingen en add-ons, zoals it.manufacturing, it.machinery en it.automotive, die specifiek zijn afgestemd op discrete producties.

Wij zijn al meer dan 20 jaar gespecialiseerd in oplossingen voor Discrete Manufacturing. In feite is een derde van ons totale bedrijf gericht op de ondersteuning van bedrijven in uw sector. Om te waarborgen dat we altijd uitmuntende resultaten leveren, beschikken we over een team van ruim 1.500 medewerkers die zich volledig wijden aan Discrete Industries, waaronder 150 experts in IoT-oplossingen. Dus of u nu actief bent in de auto-industrie of de hightechsector, wij helpen u de juiste oplossingen te vinden voor een succesvolle digitale transformatie.

Onze Focusgebieden in Discrete Manufacturing

Industriële machines & componenten

Met zo'n breed aanbod aan componenten en productvarianten kan de sector voor industriële machines en componenten zeer complex zijn.
Wij ondersteunen u bij het creëren van een aantrekkelijke, intuïtieve online shop om uw klanten snel de juiste producten te helpen vinden en bestellen.

Automotive

In de moderne auto-industrie draait het allemaal om massamaatwerk in plaats van massaproductie, en het aanbieden van meerdere productconfiguraties is essentieel voor succes.

Onze oplossingen helpen u productontwikkelingscycli te versnellen en uw Supply Chain te versterken.

Hightech

De hightechsector vraagt om steeds snellere responstijden en productontwikkelingscycli.

Met itelligence kunt u vertrouwen op bewezen deskundigen die u met state-of-the-art technologie en kant-en-klare processen ondersteunen – zodat u snel kunt reageren op veranderende marktomstandigheden.

Actuele Topics in Discrete Manufacturing

Internet of Things

Het Internet of Things is aan een enorme opmars bezig in de productiewereld. Mocht u het nog niet onder deze naam gehoord hebben, dan toch zeker onder een van deze: Geavanceerde Productie, het Industriële Internet, Industrie 4.0 of Smart Factories. Hoe het ook wordt genoemd, de vierde industriële revolutie verlegt de grenzen in de productie-industrie.

Lees meer over digitale transformatie

User Experience

De user experience is van het grootste belang in discrete industries, om medewerkers te helpen data duidelijk te visualiseren en weloverwogen beslissingen te nemen. Er is ook een enorm potentieel voor UX-innovaties in de smart factory, met technologieën zoals spraakbesturing en augmented reality die het speelveld veranderen.

Lees meer

E-commerce

Met een intuïtieve online winkel kunnen fabrikanten en leveranciers hun omzet verhogen door het voor klanten eenvoudiger te maken om producten te vergelijken, varianten te configureren, machines te beheren en reserveonderdelen te bestellen. Volledige integratie met het ERP-systeem stroomlijnt het verkoopproces.

Lees meer

Industriële platformen

Dankzij verbonden sensoren kunnen machines de technici automatisch waarschuwen voordat ze uitvallen. Platformen zoals SAP Leonardo en het SAP Asset Intelligence Network verbinden fabrikanten en operators met elkaar, zodat ze kunnen profiteren van het industriële Internet of Things.

Lees meer

Interessante inzichten in Discrete Industries

Hoe de uitdagingen van hedendaagse productie-uitdagingen te overwinnen – een itelligence eBook

Het IoT, IT consumerization en nieuwe technologieën creëren vele uitdagingen. Bekijk zes ervan nader en zie hoe wij kunnen helpen.

Download nu

Maak B2B zo eenvoudig als B2C en verhoog uw omzet aanzienlijk

Onze voorgeconfigureerde add-on, it.B2B e-commerce for machinery geeft u controle over de specifieke uitdagingen van de industrie voor machines en componenten.

Download nu

Richt uw onderneming opnieuw in

Lees meer over 3 manieren waarop innovatieve fabrikanten van industriële machines & componenten hun bedrijf transformeren.

Download nu

Lees wat onze experts zeggen over Discrete Industries

alle artikelen / overzicht artikelen/blogs

Strategische Samenwerking G.I.B.

itelligence heeft het reguliere Supply Chain-portfolio uitgebreid met aanvullende SAP®-gecertificeerde aanbiedingen. Een deel van de uitbreiding omvat een strategische samenwerking met het bedrijf, Gesellschaft fur Information und Bildung mbH (G.I.B). De G.I.B Dispo-Cockpit-oplossing biedt oplossingen voor de supply chain en/of productieplanning op het gebied van het voorspellen van de vraag, het optimaliseren van voorraadlevels en het beheren van MRP-processen en/of productieplanning. U kunt gebruik maken van dit aanbod ongeacht of u een SAP® Standard ECC-omgeving op een traditionele database of op SAP HANA® gebruikt.

Neem vandaag nog contact met ons op

Bent u op zoek naar antwoorden of wilt u meer informatie ontvangen over de discrete industries sector? Wilt u meer gedetailleerd advies van onze experts of een van onze discrete industries-workshops boeken?

Neem gewoon contact met ons op – wij helpen u graag.

Uw contactpersoon Camille van Dongen Sales Director Discrete Industries +31 40-296 86 00

Contact
Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.