Wholesale Distribution

Zet de toon voor operations in Wholesale Distribution

Nieuwe technologieën, een constant veranderende marktdynamiek en steeds veeleisendere klanten veranderen de manier waarop groothandelsbedrijven zakendoen. Ontdek hoe u hierin kunt meebewegen.

Distributie gaat digitaal

Op technologisch gebied lopen veel groothandelsbedrijven nog steeds achter. Terwijl digitalisering activiteiten transformeert, missen sommige bedrijven kansen omdat ze onvoldoende gebruik blijken te maken van applicaties voor demand management, omnichannel commerce-platforms en voorraadbeheeroplossingen.

Om de duurzame binding met uw klant te bevorderen, moeten groothandelsbedrijven één enkele bron van waarheid vinden en hun processen optimaliseren. Hiermee komen zij niet alleen te weten wat er gaande is in hun bedrijf, maar houden ze ook hun klanten geïnformeerd, tevreden en vooral trouw.

4 manieren om als een moderne groothandel te overleven

Om te kunnen overleven, moeten groothandelsbedrijven nieuwe technologieën en innovatieve bedrijfsprocessen toepassen. Dit stelt hen in staat om met succes hun digitale transformatie uit te voeren, de prestaties van de Supply Chain te maximaliseren en de klant een uitzonderlijke ervaring te bezorgen.

Download het whitepaper

Blijf concurrerend met Omnichannel Commerce

Om concurrerend te blijven, moet u in de wereld van vandaag zaken doen langs meerdere kanalen. Groothandelsondernemingen stappen nu in e-commerce om nieuwe klantcontactpunten te creëren én te behouden, nieuweinkomstenbronnen te genereren en de uiteindelijke klanttevredenheid te verbeteren.

Meer informatie over omnichannel commerce

Tieman Trading

Samen met itelligence ontdekken we nu de ongekende mogelijkheden van SAP Business ByDesign – Cloud4Trade, de oplossing voor groothandelsbedrijven. Het is een degelijk fundament om onze bedrijfsprocessen volledig in de cloud te stroomlijnen.

Hans Tieman, directeur Tieman Trading

Loopt u ook tegen deze vragen aan?

  • Leidt uw verouderde IT-infrastructuur tot inefficiënt demand management en Supply Chain management?
  • Kunt u blijven voldoen aan de steeds hogere verwachtingen en toch de klantrelatie waarborgen?
  • Maakt een gebrek aan systeemintegratie het u lastig om een duidelijk en volledig beeld te krijgen van uw totale activiteiten?
  • Staat u onder toenemende druk om inkoop- en leveranciersbeheerprocessen te optimaliseren omdat uw concurrenten de prijzen verlagen?
  • Beschikt u over de benodigde instrumenten om te profiteren van de kortings- en teruggaveprogramma’s van uw leveranciers?

Als u op dit moment wordt geconfronteerd met één of meer van deze uitdagingen, kunnen wij u helpen bij het heroverwegen van uw bedrijfsprocessen.

Hoe Wholesale Distribution de digitale economie verandert

Procesautomatisering en -standaardisatie

Verbetering van de operationele efficiëntie is een topprioriteit in de Wholesale Distribution sector. Voordat distributeurs kunnen profiteren van de nieuwste technologieën, moeten zij eerst hun kernprocessen stroomlijnen en standaardiseren. Door het integreren en automatiseren van procure-to-pay- en order-to-cash- processen kunnen groothandelsbedrijven hun tijd duurzamer indelen, fouten elimineren en de uiteindelijke klanttevredenheid vergroten.

Systeemintegratie en -modernisering

Er is veel winst te behalen met het vervangen van legacy systemen en deeloplossingen. End-to-end integratie stelt groothandelsbedrijven in staat om accurate real time inzichten te verkrijgen op basis van één enkele versie van de waarheid. Op die manier kunnen zijbeslissingen nemen en hun bedrijf laten meegroeien met de ontwikkelingen in de markt.

Big Data en Predictive Analysis

Groothandelsbedrijven beschikken over een schat aan gegevens, maar slechts een paar innovatieve leiders maken er effectief gebruik van. Door het analyseren van deze gegevens kunnen groothandelsbedrijven meer inzicht genereren in hun Supply Chain. Bovendien kunnen zij op basis van die gegevens ook voorspellingen en zo het demand management, planning en verkoopprocessen optimaliseren.

Prijsoptimalisatie

Distributeurs reageren op de toegenomen kostendruk door te proberen kosten terug te halen bij leveranciers. Onze oplossingen op dit te beheren stellen distributeurs in staat om een duidelijk overzicht te krijgen van complexe kortings-, teruggave- en commissieprogramma’s. Op die manier kunnen zij hun winstgevendheid vergroten.

Supply Chain Management

Om aan de groeiende verwachtingen van klanten te voldoen, kijken groothandelsbedrijven met een andere blik naar hun toeleveringsketen. Procesautomatisering, flexibele IT-oplossingen en grotere datatransparantie zijn de sleutel tot efficiënt Supply Chain Management.

Onze Focusgebieden in Wholesale Distribution

Technische groothandel

Voor de technische groothandel wordt het steeds belangrijker om een duidelijk inzicht te hebben in voorraadniveaus, winstgevendheid en marges. Klanten stellen steeds hogere eisen en klanttevredenheid staat centraal. Met de technische groothandelsoplossing van itelligence runt u uw bedrijf beter.

Bouwmaterialen

De bouwmaterialensector is zeer divers, met zowel kleine goederen als bulkproducten, verkoop en verhuur, B2B en B2C. Om goed te gedijen, hebben groothandelsbedrijven flexibele oplossingen en omnichannel commerce nodig.

Consumptiegoederen

Vanwege de diversiteit aan producten kan de distributie van consumptiegoederen uitdagend zijn. Efficiënt voorraadbeheer, gedetailleerde Supply Chain Planning en een uitgebreid netwerk van leveranciers zijn de sleutel tot uw succes.

Sanitaire & elektrische benodigdheden

Bieden op opdrachten is heel gebruikelijk in de sanitaire en elektrische industrie. Leveranciers die kortingen op grote orders bieden zijn daarbij aan de orde van de dag. Groothandelsbedrijven hebben technologie nodig die ze een overzicht geeft van deze kortingen, zodat ze altijd de beste prijs kunnen vinden.

End-to-end ondersteuning

De concurrentie binnen de groothandelsbranche is hevig, maar itelligence kan u helpen om als winnaar uit de strijd te komen. Verhoog uw marges, optimaliseer uw Supply Chain en kom tot een optimale relatie met uw klant. We zijn meer dan bereid om u te ondersteunen bij het bereiken van uw korte- en langetermijndoelstellignen.

Hein Kivits, Director Wholesale Distribution, itelligence Benelux

Wholesale Distribution: hoe kunnen we u ondersteunen?

Vanwege de samenwerking met veel toonaangevende innovatieve bedrijven en trendsetters, is itelligence de ideale partner voor groothandelsbedrijven. We putten uit onze ongeëvenaarde ervaring in de branche, ons inzicht in land specifieke eisen en onze langdurige samenwerking met SAP om waarde te leveren aan onze klanten.

Verder maken we gebruik van best practices en branchespecifieke configuraties die speciaal zijn ontworpen om de implementatie van SAP-oplossingen te versnellen. Bovendien beperken zij de verstoring van uw primaire proces tot een absoluut minimum.

Interessante inzichten in Wholesale Distribution

Maakt u volledig gebruik van en plukt u de vruchten van de huidige digitale economie?

Krijg meer klantinzicht zodat u persoonlijke klantervaringen kunt leveren die leiden tot een betere relatie met uw klant en groeiende marges.

Download nu

Wist u dat 70% van de B2B-verkopen plaatsvindt via digitale kanalen?

Omnichannel Commerce - waar draait het allemaal om? Hoe optimaliseert het uw Supply Chain? En hoe kan deze u helpen om succesvol handel te drijven via alle kanalen? Hier vindt u de antwoorden op deze prangende vragen.

Download nu

Hoe blijf je als groothandel relevant?

Wil je innoveren in de groothandelsbranche, dan moet je volgens velen aan de slag met robots, drones en blockchains. Bij itelligence zien we dat anders. Want in de basis gaat het nog altijd om het tevredenstellen van (de klanten van) jouw klanten. Hoe bouw je duurzame samenwerkingen met leveranciers en klanten, gericht op volledige ketenintegratie, goede marges en succesvolle nieuwe businessmodellen? En hoe zorg je dat jouw initiatieven voor innovatie binnen de hele keten goed worden ontvangen?

Bij itelligence hebben hiervoor vijf concrete stappen opgesteld, op basis van onze jarenlange ervaring in de branche: de Value Map voor groothandelaren. Lees via onderstaande link meer over deze Value Map.

Lees meer

Lees wat onze experts zeggen over Wholesale Distribution

alle artikelen / overzicht artikelen/blogs

Neem vandaag nog contact met ons op

Bent u op zoek naar antwoorden of wilt u meer informatie ontvangen over de Wholesale Distribution sector? Wilt u meer gedetailleerd advies van onze experts of een van onze groothandelsdistributie workshops boeken?

Neem gewoon contact met ons op – wij helpen u graag.

Uw contactpersoon Hein Kivits Directeur Wholesale Distribution +31 40-296 86 00

Contact
Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.