Digitale transformatie – De transitie naar een slimme onderneming

Digitale transformatie – De transitie naar een slimme onderneming

Onze wereld is aan het veranderen. En dat gaat momenteel in een hoog tempo. We zien hoe hele industrietakken veranderen en bestaande bedrijven worden bedreigd door nieuwkomers op de markt. Traditionele product- en service georiënteerde businessmodellen worden vervangen door resultaatgerichte modellen waarbij de inzet van digitalisering een drijvende kracht is, de zogenoemde “Outcomebased Economy”.

90% van alle MKB directeuren geven aan dat de “Digitalisering” hun businessmodellen en processen onomkeerbaar zullen veranderen. Tegelijkertijd hebben slecht 25%  van deze leiders een concrete voorstelling van hoe die veranderingen er uit zullen gaan zien.


Ervaar de digitale tranformatie!

Hoe ziet je transitie naar de slimme onderneming er dan uit? Krijg via onderstaande video een impressie van hoe dit er uit zou kunnen zien.

Monitor Digitalisering

MKB in transitie

Economie 4.0, Internet of Things (IoT) en industrie 4.0 domineren de discussies in de media. Deze agenda’s vormen in feite een overkoepelende kapstok voor op een toekomstige paradigmaverschuiving naar een IT-gebaseerde economie. Jonge dynamische bedrijven implementeren nu al geheel nieuwe business modellen die de traditionele bedrijfsstrategieën uitdagen.

image Whitpaper Digitalisierung

Maar wat betekent dat voor de lokale MKB sector?

Het blijven volharden in het eigen Business model brengt het gevaar met zich mee dat de huidige concurrenten of geheel nieuwe ondernemingen de “innovatie-trein” veel eerder gaan uitnutten, waardoor de traditionele spelers op achterstand worden gezet. Traditionele modellen moeten continue op de proef worden gesteld. Stel daarom nieuwe vragen in je onderneming over de mogelijke veranderingen die dit teweeg zouden kunnen brengen. Heb je een beeld waar deze disruptieve krachten vandaan kunnen komen?
Leer van de blogs van Geuko Bosker, die voorbeeld cases benoemt en tips geeft over digitale transformatie.

 

Lees de blogs

 

 


De uitdaging: Het gaat niet om jou! Het gaat om je klanten

Icon_klanten Klanten zijn uniek en meer digitaal ingesteld dan ooit. Ze acteren via alle kanalen en verwachten volledige transparantie. Ze zoeken daarom naar een nieuw soort ervaring. Een soepele. Een naadloze. Eentje zonder zichtbare technologie. Maar wel digitaal. Een ervaring die hun leven gemakkelijker maakt.
Icon_product Klanten zijn uniek en verwachten daarom ook op maat gemaakte producten. “Lotzise = 1” zal vooral in het MKB de standaard gaan worden. De applicaties moeten daarom meer en meer processen parallel gaan verwerken en data genereren en verwerken.
 Icon_toegevoegde waarde Software neemt steeds vaker de rol over van fysieke bronnen. Het is ingebed in het hart van producten, machines en aansturingsbronnen. De volautomatische orderver- en bewerking komt steeds dichterbij.
 Icon_infrastructuur Als alles met alles communiceert en de bedrijfs-IT infrastructuur versnelt in hoog tempo met de infrastructuur van het ecosysteem van het bedrijf, dan is de basis gelegd voor Smart industry en het internet of things. Deze versmolten en vaak gedeelde infrastructuur is een belangrijke driver voor nieuwe innovatie oplossingen en bedrijfsprocessen.
 Icon_leveranciers Intelligente leveranciers integratie is maatgevend geworden voor het succes van het bedrijf. Het orkestreren van Logistieke en Productie netwerken, en daarbij altijd transparant inzicht in goederenstromen, voorraadstanden en materiaal leveringen, is een must. Je doel: voorraadstanden en kosten verlagen. Het doel van je klanten: tijdige levering, altijd en overal.
 Icon_transparantie Transparantie is het oude maar vooral ook nieuwe credo van de digitale generatie. Real-time informatie voor je klanten en jij als ondernemer maakt nieuwe stuurmechanismen maar ook beslissingsprocessen mogelijk aan beide zijden. Ben je voldoende gewapend?

 


Heb je al een digitale strategie?

De uitdaging is er nu al: Alle informatie, diensten en processen winstgevend met elkaar te verbinden!
De slimme onderneming

 

Het doel: Door middel van het combineren van bestaande applicaties met nieuwe scenario’s, zoals predictive analytics of het internet of things, innovatieve producten en bedrijfsprocessen te ontwikkelen en daarmee flexibel in te kunnen spelen op de laatste wensen van de klant en om flexibel te kunnen reageren op veranderingen. itelligence kan je helpen om deze oplossingen voor morgen te ontwikkelen.

 

Vind jezelf vandaag opnieuw uit

 

 


Contact
Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.