Veel belangstelling voor S/4HANA Summit van itelligence

Afgelopen donderdag 9 maart was de SAP S/4HANA Summit van itelligence bij SAP Nederland. Het event werd door de deelnemers met een 8 beoordeeld. Iedereen ging met een smile op het gezicht naar huis omdat ze uit eerste hand de eerste praktijk ervaringen met S/4HANA vernomen hadden en nog een klein cadeautje mee naar huis kregen. Doel van de summit was om de deelnemers te informeren over SAP S/4HANA. itelligence is namelijk wereldwijd dé partner met veruit de meeste ervaring in S/4HANA.

Live Business

Na de ontvangst met lunch begon Dirk van de Pas van SAP zijn presentatie over de opvolger van digital business; “live business”. Nieuwe businessmodellen en innovaties volgen elkaar in hoog tempo op. Van het ontwerpen van je eigen schoenen bij Nike tot online sensoren in personenauto’s. Internet of Things technologie wordt snel goedkoper en daarmee voor steeds meer bedrijven bereikbaar. S/4HANA, “simplified ERP” is de nieuwe innovatie van SAP, die de inzet van nieuwe technologie en het introduceren van nieuwe businessmodellen ondersteunt. Klein grapje van Dirk hoe je de datums van de grote SAP Releases van R/2, R/3 en S/4 kunt onthouden…. Ja de jaren waarop Duitsland kampioen werd. Zuur grapje van een Duits bedrijf toch?

Waar veel deelnemers voor kwamen waren de echte klantverhalen. Waar zijn zij tegen aan gelopen en welke tips hebben ze. We hadden twee oprechte verhalen, waar de deelnemers veel aan hadden.

Begrijpelijk, gebruiksvriendelijk en eenduidig ERP systeem

Als eerste klantverhaal Erwin Jansen van Intertaste, een bedrijf dat food ingredients fabriceert en vooral bekend is van de Wijko saté saus. Erwin vertelde dat Intertaste met twee verschillende SAP R/3 4.7 systemen werkten met onbeheersbaar veel maatwerk, waardoor de manier van werken in de drie vestigingen verschilde. Daarnaast was de kwaliteit van de stamdata onvoldoende, gebeurde de financiële consolidatie buiten het systeem om en benutte zij de standaard functionaliteit onvoldoende. De hoogste prioriteit voor het nieuwe systeem was een begrijpelijk, gebruiksvriendelijk en eenduidig ERP systeem.

Het succes van de keuze voor S/4HANA en itelligence was het commitment van beide partijen met daarbij zoveel mogelijk gebruik makend van de best practice processen en een conference room pilot om de toegevoegde waarde van S/4HANA en itelligence aan te tonen.

Het voordeel van het S/4HANA nu is; een sneller proces, een eenvoudiger proces, stabielere techniek en een aanzienlijke besparing op personeelskosten.

Tenslotte gaf Erwin de aanwezigen nog de volgende tips mee:

  • Spreek met je implementatiepartner af dat je gezamenlijke doel is werkende bedrijfsprocessen ondersteund door een systeem, omdat je de nieuwe software an sich onvoldoende in kunt schatten, op dit gebied is sprake van asynchrone informatie.
  • Een implementatie van standaardsoftware blijft een verandertraject dus zorg dat je een projectmanager en implementatiepartner hebt die daarmee om kunnen gaan.
  • Overweeg sterk welke master data je handmatig invoert en voor welke master data het echt noodzakelijk is om ze automatisch in te laden.
  • Papier is geduldig, testen levert je het enige echte bewijs of het nieuwe proces met de nieuwe software voor je gaat werken.

Verwachtingen managen

De presentatie van Wim Vlamynck van Everlam gaat over de implementatie van S/4HANA Enterprise Management 1511. Dit oprechte verhaal vertelt dat het niet eenvoudig is om de eerste te zijn, zij waren namelijk de eerste in de Benelux die live gingen op deze S/4HANA versie. De aanleiding voor Everlam was de verhuizing van het hoofdkantoor van Duitsland naar België en de snelle ontwikkeling van het bedrijf. Doordat de systemen niet meer voldeden, was Everlam gedwongen snel een keuze te maken. Everlam is sinds oktober 2016 “live” met S/4HANA en ervaart nu al de volgende voordelen van S/4HANA: een verbeterde, veel snellere MRP met Fiori, geïntegreerd cross company controlling, gedetailleerde variantie analyse mogelijkheden met de standaard material ledger, direct beschikbare actuele data over verkoop, voorraden en productie en zeer uitgebreide flexibele rapportage mogelijkheden.

Wim gaf het publiek mee dat het vooral ook belangrijk is om de verwachtingen van het management te managen, wat hebben ze gezien en wat gaan ze krijgen, dat is niet altijd hetzelfde. Voorbereiding is belangrijk, kennis is alles dus zorg dat je die ook krijgt en ben vooral ook voorbereid op de consequenties van je beslissingen en acties.

Wim ondersteunde zijn presentatie met indrukwekkende foto’s van glazen gebouwen, waar de producent van Polyvinyl Butyral Interlayer (PVB) film het gelamineerde glas heeft geleverd.

De route naar S/4HANA

S/4HANA Summit DagvoorzitterNu we de ervaringen van klanten hebben gehoord, hoe nu verder? Welke keuzes moeten gemaakt worden? Onze eigen Duitse S/4HANA expert Arne Knöller heeft dit perfect uiteengezet in zijn presentatie; wat zijn die keuzes in de route naar SAP S/4HANA? Met de ruim 150 afgeronde HANA migraties en meer dan 50 afgeronde S/4HANA implementaties weet itelligence als ervaren SAP partner als geen ander hoe klanten te helpen met de route naar S/4HANA.

Met name de uiteenzetting over het S/4HANA transformatie proces met behulp van de itelligence S/4HANA Conversion Factory werd met grote belangstelling ontvangen.

S/4HANA verdiepingssessies

Door de vele belangstelling gaan we binnenkort verdiepingssessies organiseren in de vorm van workshops. Dit kunnen workshops zijn als S/4HANA Financials, S/4HANA, Fiori 2.0, S/4HANA infrastructure & Hosting, 10 steps to S/4HANA etc. Wil je bericht wanneer deze worden gepland? Meld je dan hier aan.

 

Soortgelijke berichten

Lees meer
Lees meer
Lees meer
Sales app
Lees meer
Lees meer
Lees meer

Contact
Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.