Chocoladeletter legt voedseluitdagingen bloot

We mogen dan alweer een paar weken in het nieuwe jaar zitten, ik wil toch nog even terug naar de decembermaand en stilstaan bij de veiligheidswaarschuwing voor de hazelnoot chocoladeletters van een bekend warenhuis. Deze voedselveiligheidscrisis legt namelijk twee van de grootste uitdagingen voor bedrijven in de food-sector bloot: zelf meer inzicht krijgen en naar buiten toe transparanter worden. Dit geldt zowel voor de kwaliteit van producten als voor gemaakte kosten. Gelukkig kan technologie helpen.

Sleutelwoord = Batches

Het sleutelwoord in dit voorbeeld is batches. In eerste instantie riep het warenhuis chocoladeletters met één bepaald productienummer terug, in plaats van de hele voorraad. De batch waarin iets was misgegaan was dus geïdentificeerd. (Later bleek echter dat de veiligheid van andere batches ook niet gegarandeerd kon worden en werd alsnog de hele voorraad teruggeroepen.)

In eerdere blogs schreven mijn collega’s al over eens het voordeel van batch traceability in het geval van een voedselveiligheidsschandaal. Het verkleint de financiële schade omdat er minder producten teruggehaald en vernietigd worden en ook imagoschade blijft beperkt wanneer het duidelijk is dat er voldoende kennis is om de veiligheid van andere producten te garanderen.

Het terugroepen van producten is echter een worst-case scenario. Beter is het natuurlijk als batches die niet aan de kwaliteitseisen voldoen nooit de fabriek verlaten. Vandaar dat Quality Management (QM) afdelingen een steeds grotere rol krijgen. Bij veel fabrikanten werken de QM-medewerkers voornamelijk handmatig: notities op papier worden later in een systeem gezet. Dit werkt niet alleen fouten in de hand, het werk is bovendien moeilijk te verifiëren. Hier kan automatisering een groot verschil maken.

Kwaliteit boven alles

Het spreekt voor zich dat kwaliteitsmedewerkers veel in beweging zijn. Kwaliteitstesten vinden bijvoorbeeld plaats in een truck, op verschillende plaatsen op productielijnen, of in de koelcel. Dat verklaart het papieren notitiesysteem: lekker mobiel. Het is relatief eenvoudig om het werkproces te upgraden door medewerkers tablets te geven waarop ze hun notities kunnen maken. Wat echter voor een ware optimalisatieslag zorgt is wanneer gegevens die op deze tablets worden ingevoerd, direct in het centrale datasysteem worden opgeslagen en verwerkt.

Deze manier van kwaliteitstesten en dataverwerking is mogelijk met een QM-app. Het maakt het werk van kwaliteitsmensen niet alleen prettiger en efficiënter, het wordt als gevolg daarvan ook goedkoper om een kwaliteitsafdeling te runnen. Daarnaast levert de verzamelde data, wanneer er de juiste analyses op los worden gelaten, nieuwe inzichten over onder andere productkwaliteit, werkprocessen en zelfs marges.

Vergroot de marges

Met name de inzichten over marges kunnen een groot verschil maken binnen de voedselproductieketen. Met een goed ERP-systeem is het niet meer zo ingewikkeld om het inzicht in marges te vergroten en er toekomstige handelingen op aan te passen. Maar wanneer er duidelijkheid ontstaat over de marges per batch, opent het deuren die voorheen gesloten bleven.

Ik denk hierbij aan de handel in verswaren. Consumenten verwachten steeds meer – zoals ik in mijn vorige blog al vertelde. Mango’s of avocado’s zijn geen seizoensvruchten meer maar horen het hele jaar door – voor een scherpe prijs – in het schap te liggen. De prijs van deze goederen fluctueert continu, waardoor het lastig is inzicht te krijgen in de werkelijke kosten van het verhandelen van deze populaire producten. En dus is er weinig inzicht in wat de marges zijn. Dit is een groot probleem omdat de inkoopprijs wordt bepaald op basis van de verkoopprijs. Geen zicht op batchmarges betekent geen accurate batchadministratie. Maar met een helder beeld van de kosten per batch wordt het optimaliseren van marges een stuk eenvoudiger.

Het moge duidelijk zijn dat het warenhuis – en hun chocoladeleverancier – geen enkele marge hebben op de teruggeroepen hazelnoot melkchocoladeletters. Met de implementatie van de juiste applicaties kunnen ze niet alleen de kans op een terugroepactie verkleinen, ze krijgen daarnaast een accurater kostenplaatje van de marges per batch. En dat alles ruim op tijd voordat de Pakjesboot weer aankomt.

Niet overtuigd dat een dergelijke oplossing bestaat? Laat je verrassen door de mogelijkheden:


Contact
Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.