Enterprise Value: Wat is uw bedrijf waard? Nu én in de toekomst?

Bij een selectie van een nieuw ERP systeem is het een perfect moment om u eens achter de oren te krabben of het oude systeem u wel de waarde heeft gebracht welke uw bedrijf heeft laten excelleren naar uw gewenste niveau. Daarnaast is het belangrijk om naar de toekomst te kijken: Wat is de waarde van uw bedrijf in de toekomst? En in hoeverre kan het ERP systeem daarbij helpen?

Tijdens een van de klantgesprekken die ik recent had, was een van de vragen de klant: Waarom itelligence? Het antwoord dat ik hierop gaf is dat wij waarde toevoegen aan de processen van de klant. Waarop de klant antwoordde: Alles goed en aardig Bas, wij bestaan al jaren en hebben ons in deze jaren ontwikkeld en hierop zijn onze processen aangepast. Ik zie even niet hoe jullie nu waarde kunnen toevoegen.

Hierop komt er dan een zeker moment dat de eerste deliverable aan de klant moet worden laten zien. Met een stift in de hand en lopende naar het whiteboard, stelde ik de vraag: Wat is nu uw bedrijfswaarde, waar denkt u waar u zich in kan onderscheiden de komende jaren? Wat is nu de vervolgstap van de definitie huidige bedrijfswaarde?

Dit is Enterprise Value en deze Enterprise value is gebaseerd op twee onderdelen, maar wat houden deze onderdelen dan in?

Enterprise Value; de formule

De volgende formule heb ik op het whiteboard geschreven:

EV = AV + FV

Oftewel, Enterprise Value = Actual Value + Future Value.

Even terug naar de basis: Actual Value is de bedrijfswaarde die u haalt uit uw huidige strategie en toepassingen. En dan wordt het moeilijk want wat is de Future Value?

De Future Value is belangrijk om te kunnen blijven voldoen aan het snelle tempo van IT-ontwikkelingen en te investeren in een oplossing welke klaar is voor de toekomst.

Hierbij is het erg belangrijk om uw strategie te spiegelen met de ontwikkelingen in de IT. Wat zijn uw wensen om uw extra business value te genereren? Daarbij komen veel nieuwe aspecten waar u rekening mee moet houden binnen de IT, zoals: Software As A Service (SAAS), Cloud ERP, In-Memory Database (HANA), Mobility en applicaties, Internet of Things en Industry 4.0. Maar ook andere invloeden zoals bijvoorbeeld Talent Management en Real Time Analytics. En daarbij vooral de vraag waar wilt u staan met uw bedrijf in 2025?

Dit alles samen is Enterprise Value. Wilt u graag weten hoe wij u kunnen helpen voor u de Enterprise Value te bepalen? En dan met name voor bedrijven zoals u in de discrete productie? Dan dagen we u graag uit om het gesprek met ons aan te gaan..

 

Soortgelijke berichten

Lees meer
Lees meer
Lees meer
Sales app
Lees meer
Lees meer
Lees meer

Contact
Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.