Key Value Indicator; de nieuwe KPI

Bij mijn vorige werkgevers heb ik in de laatste 12 jaar te maken gehad met KPI’s. Deze waren allemaal gericht op internationale wetgeving op het gebied van Belasting en Douane, vooral saaie stof die absoluut niet sexy is. Echter waren deze KPI’s zeer sterk onderhevig aan de performance van het bedrijf; de overheid heeft het hierbij over horizontaal toezicht en compliant zijn, terwijl het bedrijfsleven zich moet standhouden aan alle wet- en regelgeving die de Europese Unie aan ieder voorlegt.

Tijdens mijn reis in deze abstracte wereld was er één zin die alle KPI’s omver blies, namelijk: De Geautomatiseerde Periodieke Aangifte (GPA) onder toezicht van Authorised Economic Operator status F. Wat zegt u? Inderdaad, copy paste in google en u heeft voor weken leesvoer. Snapt u het niet? Dat kan, er zijn maar weinig mensen die precies weten hoe dit werkt. Laat staan hoe dit moet worden toegepast.

De les die ik persoonlijk hieruit geleerd heb is dat pro-actief zijn het antwoord is. Waarom? Operationeel werk wordt gerapporteerd in een basis KPI. Deze KPI is niets meer dan voldoen aan een percentage dat gekoppeld is aan een referentiekader van eerdere jaren met hierbij het streven naar een hoger percentage. De vraag die u hierbij moet stellen is: is dit nodig?

Mijn antwoord hierop is: Nee! En dan maken we gelijk een stap naar de huidige technologie (En zeg duidelijk dat een GPA niet in SAP Business ByDesign zit). Houdt u even de begrippen: pro-actief, business intelligence en real time analytics vast.

Wat zou u ervan vinden als u op elk moment bij uw actuele data kunt? Zodat u pro-actief kunt bijsturen in uw bedrijf. Dit is toch van grote waarde voor uw bedrijf? Ik kan u vertellen dat dit kan. Door de huidige in memory techniek en real time data kunt u bijsturen op elk moment van de dag. Een start van de dag met live cijfers, geweldig! Dit is de value die u zoekt en laten we de term Key Value Indicator gebruiken om uw bedrijf te laten excelleren.

 

Wilt u meer weten over de Key Value Indicator en wat het voordeel is van Real Time Analytics vanuit SAP Business ByDesign? Meldt u dan nu gratis aan voor het lunchwebinar op 15 november of 13 december 2016.

 

Geschreven door: Bas Tiggelman

Soortgelijke berichten

Lees meer
Lees meer
Lees meer
Sales app
Lees meer
Lees meer
Lees meer

Contact
Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.