Wie is er niet groot geworden met LEGO?

Iedereen herinnert zich vast nog hoe die als kind hele middagen speelde met LEGO. Met een bedrieglijk eenvoudig, standaard bouwblokje de mooiste dingen creëren. En je kon blijven bouwen! Ik zie dit als een passende metafoor voor softwaremodules.

De kracht van standaardisering

Softwareontwikkeling is de afgelopen tijd geïndustrialiseerd en gaat meer en meer richting standaardisatie. In een eerder blog hebben we het daarom al over industrie templates gehad. In feite is zo’n template opgebouwd uit verschillende bouwblokken – LEGO-stenen – waarmee een uniek pakket bedrijfsondersteunende software samengesteld kan worden.

Naast de blokjes levert LEGO altijd een boekje (een blueprint) met uitleg over hoe je het beoogde model moet maken. Hierbij moet je goed kijken in welke volgorde welke blokjes (4 bij 2 plat of 6 bij 2 plat; rood, wit, etc.) geplaatst moeten worden. Hetzelfde geldt voor een pakket met softwaremodules. Er is een blueprint en die kun je implementeren. Je volgt gewoonweg de handleiding.

De implementatie is snel omdat je gebruik maakt van al bestaande blokken en werkt aan de hand van de blueprint. Je haalt voordeel uit het feit dat zowel de blokken als de blueprint zijn ontwikkeld met de specifieke uitdagingen van jouw branche in het achterhoofd.

Denk verder

Achterop het boekje van LEGO staan een paar alternatieve modellen die met dezelfde stenen gebouwd kunnen worden. Daar komen de eindeloze mogelijkheden van bouwen met LEGO pas echt naar voren. Ook hier is een parallel te trekken met een softwaretemplate: je kan met dezelfde blokjes toch een andere configuratie krijgen. Creatief zijn kan altijd, wij bieden de bouwstenen.

Een voorbeeld ter illustratie. Elk bedrijf doet aan inkoop. Maar het begrip is zeer divers: het kan gaan om inkoop van grondstoffen, verpakkingsmaterialen, diensten, etc. Elk van deze opties is te zien als een LEGO-blokje. Jij kiest simpelweg welke blokken jij nodig hebt – en de rest laat je liggen.
En zoals LEGO doorlopend met nieuwe bouwsets komt, zo wordt het aanbod van softwaremodules ook steeds groter. Hiermee kun je ook na de implementatie blijven bouwen. Hoezeer je organisatie ook groeit of verandert, je voegt eenvoudig nieuwe blokken toe. Je bent dus altijd bij de tijd en klaar voor de toekomst!

We groeien!

Maar de groeiende keuzemogelijkheden hebben niet alleen maar voordelen. Tegenwoordig is het aanbod LEGO zo groot dat het soms lastig is om te bepalen welk blokje nodig is en wanneer. Zelfs met een handleiding kan dit een uitdaging zijn (denk aan een grote bak met LEGO waarin je dat ene stukje moet vinden). Dit is waar een goede implementatiepartner om de hoek komt. Die creëert de handleiding die je helpt om te bouwen én heeft veel ervaring met het zoeken naar de juiste blokken.

Op een goede basis kun je blijven bouwen. Hierdoor verandert het steeds grotere aanbod van een overdonderende en onoverzichtelijke warboel in een onuitputtelijke bron aan bouwstenen. Het biedt de mogelijkheden om je bedrijf verder te laten groeien.

Kinderspel

Buiten de eindeloze bouwmogelijkheden is het immense succes van LEGO toe te kennen aan het gebruiksgemak: het is kinderlijk eenvoudig. Vanwege de steeds verdere standaardisatie zijn ook softwaremodules veel simpeler en toegankelijker geworden. Je hoeft geen jarenlange ervaring meer te hebben om een bijdrage te leveren, iedereen bouwt mee.

Met softwaremodules beschik je over gestandaardiseerde bouwstenen waarmee je niet alleen snel een gedegen basis voor het automatiseren van je bedrijfsprocessen legt, maar waarmee je de vrijheid hebt om verder te bouwen zoals jij het wilt.

Alles, van een eenvoudige tractor tot een motorisch aangedreven bietenrooier, kan met dezelfde basisblokken gemaakt worden. Wat wil jij bouwen? Wij helpen met plezier mee!

Bekijk deze video: https://youtu.be/gfuQkB5suGw.


Contact
Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.