Europese overheid: omarm nieuwe technologie!

Governance, SAP Business ByDesign

Het bericht dat de dader van de aanslag op de nachtclub in Istanbul is aangehouden en heeft bekend is inmiddels binnengekomen. Duidelijke tekst en uitleg staan in de nieuwsberichten die op diverse media worden gedeeld. Voor veel mensen is het een zucht van verlichting dat deze persoon in hechtenis is genomen. Eind vorig jaar lazen we ook het bericht dat de dader van de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn bij een controle in Milaan, dagen na de aanslag, is omgekomen. Deze man zou via Nederland zijn gereisd. Net als bij de aanslag in Brussel en bij de aanslag in Parijs, is er een persoon op de vlucht die pas veel later wordt aangehouden.

Kan SaaS de veiligheid van de EU meer waarborgen?

Het zijn terroristische aanslagen die we helaas niet hebben kunnen voorkomen. Vanuit eerdere berichtgevingen, vanuit het NCTV (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid), zou er in eerste instantie geen relatie zijn tussen de terroristen en de vluchtelingenstroom om Europa binnen te komen. Eerder werd ook geschreven dat ‘terroristen waarschijnlijk gebruik zouden maken van de vluchtelingenstromen’. Echter bleek later dat we: ‘moeten denken aan tientallen gevallen’.

Het feit dat er niet bekend is hoeveel IS’ers er naar Europa zijn gekomen zijn, kan komen door:

  • De mogelijkheid tot fraude met documenten;
  • Het ontbreken van een sluitende EU-buitengrenscontrole;
  • En/of de mogelijkheden tot vrij reizen binnen het Schengengebied.

Ondanks dat het aantal vluchtelingen is afgenomen, zou er naar mijn mening effectiever gewerkt kunnen worden door het gebruik van een ‘Software as a Service Cloud’ systeem. Alleen al kijkende naar het feit dat er binnen Europa een goede dekking is met het gsm-netwerk en er veelal makkelijk wifi kan worden gebruikt en of aangelegd. Het zou een ideale manier zijn geweest om een ‘SaaS Cloud’ systeem te gebruiken. Maar waarom is er dan niet afdoende gebruik van gemaakt? Dat is een goede vraag. Met welke criteria zou men dan op Europees vlak rekening moeten houden met een oplossing in de Cloud? Is privacy dan belangrijker dan de veiligheid binnen de Europese Unie?

Voordelen van het gebruik van SAAS Cloud binnen veiligheid van Europese Unie zijn:

  • Het aanmaken van personen in het systeem;
  • Het inscannen van documenten;
  • Het volgen van mensen in de route;
  • Het makkelijk kunnen registreren en aanmaken van AZC’s;
  • Het registreren van de mensen in de AZC’s;
  • De vervolgprocedure in te geven voor de aanvraag tot asiel;
  • En de uiteindelijke status.

Zo zullen er nog meer gegevens verwerkt kunnen worden in dit ene systeem dat door de Europese overheid overal gebruik kan worden. Zelfs het integreren van andere nationale systemen van verschillende overheden is een van de opties. Dus uiteindelijk zou snel schakelen en een stukje durf een betere administratie kunnen leveren. Het advies aan de overheid is om deze nieuwe technologieën te omarmen om sneller te kunnen ageren.

Wordt een ‘Saas Cloud’ oplossing al gebruikt door overheden?

Recent heeft de Gouvernement of New South Wales in Australië het SAP Business ByDesign systeem in gebruik genomen. Hiervan is het datacenter bij SAP in Duitsland geplaatst. SAP heeft datacenters die volgens de hoogste kwaliteitsnormen zijn ingericht en compliant zijn met de privacywetgeving.

Geïnteresseerd in wat een SAP Business ByDesign implementatie voor u kan betekenen? Neem contact met ons op en we komen het graag persoonlijk laten zien.

Soortgelijke berichten

Lees meer
Lees meer
Lees meer
Sales app
Lees meer
Lees meer
Lees meer

Contact
Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.