Topcon werkt als één bedrijf met SAP Business ByDesign

implementatie, Cloud ERP, SAP ByDesign

Topcon: “We zijn één bedrijf, waarom werken we niet als één bedrijf?” Dit was de aanleiding voor de distributeur van medische instrumenten voor opticiens en oogartsen om SAP Business ByDesign te implementeren. Met deze cloud ERP oplossing is het mogelijk om sneller, transparanter en efficiënter te werken. Een ander bijkomend voordeel is dat het perfect integreert met het SAP ERP systeem op het hoofdkantoor.

Topcon Europe Medical B.V. in Capelle aan den IJssel maakt deel uit van de wereldwijde 80-jarig bestaande organisatie Topcon Corporation en verzorgt de ontwikkeling, distributie, verkoop en service van instrumenten voor opticiens en oogartsen. Via een uitgebreid Europees netwerk vinden de Topcon producten hun weg naar de eindgebruikers.

De aanleiding van de Cloud ERP implementatie, was het versnipperde IT-landschap over de Europese landen. Ieder operating company had zijn eigen ERP systeem en zijn eigen manier van werken. Hierdoor was er geen transparantie in voorraden en werden de groepsresultaten vergeleken als met appels en peren.

Processen en behoeften in kaart

Topcon had voor itelligence gekozen als implementatiepartner, doordat itelligence AG internationaal meer dan 100 klanten heeft met cloud oplossingen, zoals SAP Business ByDesign, en daardoor veel ervaring heeft. In januari 2016 is itelligence gestart met de workshops voor de implementatie van SAP Business ByDesign. Op basis van deze workshops zijn alle processen en behoeften van Topcon in kaart gebracht en is de SAP Business ByDesign template ontwikkeld. Deze template was het vertrekpunt voor de eerste implementaties.

Werken als één bedrijf

De doelstelling om Topcon te laten werken als één bedrijf is behaald, met de cloud oplossing SAP Business ByDesign, die volledig integreert met het SAP systeem op het hoofdkantoor. De cloud oplossing heeft nog veel meer voordelen. Er is nu inzicht in leveringen, de voorraad en reparaties. Het systeem biedt inzicht in de cijfers van de dagelijkse bedrijfsvoering en er wordt gebruik gemaakt van een optimale logistieke workflow. Gebruikers kunnen in het systeem inloggen vanaf waar en wanneer ze willen. Zowel via de pc, tablet of smartphone. Naast al deze voordelen zijn de key users nog enthousiast ook.

Waarom cloud ERP van SAP?

Het grote voordeel van de cloud ERP oplossing van SAP is dat het mogelijk wordt om snel, transparant en efficiënt over meerdere vestigingen heen te werken. Doordat het SAP is, integreert en consolideert dit goed met het welbekende SAP ECC, dat veelal op het hoofdkantoor wordt gebruikt. Dat is de reden waarom wij SAP Business ByDesign graag positioneren bij bedrijven met meerdere vestigingen, zoals bij Topcon.

Meer weten over hoe Topcon de voordelen van SAp Business ByDesign ervaart? Bekijk dan nu de video >>

 

Soortgelijke berichten

Lees meer
Lees meer
Lees meer
Sales app
Lees meer
Lees meer
Lees meer

Contact
Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.