Saxion Hogeschool pakt primeur met online shopfunctie


Geen webshop, maar juist een onderwijsinstelling die gaat werken met een e-commerce oplossing. Saxion Hogeschool doet het als een van de eerste scholen in Nederland. Met SAP Hybris verloopt het inschrijvingsproces sneller dan ooit.

Saxion Hogeschool en SAP Platinum partner itelligence zijn dan ook erg verheugd met deze samenwerking. “De tijd van het online formulieren invullen is nu helemaal voorbij”, zegt Cora Woltring, projectleider bij de Saxion Parttime School “Je komt meteen terecht in de digitale omgeving van SAP Hybris, waar je kunt kiezen uit onze verschillende modules en opleidingen. Je shopt geen kleding, maar cursussen”.

 

Kennis bijspijkeren

educationAls eerste stap wordt SAP Hybris in de zomermaanden geïmplementeerd bij de economische sector van Saxion. Vooralsnog gaan met name omscholers en bijscholers gebruik maken van de digitale omgeving. Dat kan individueel, maar ook via een werkgever. Die kan afspraken maken met Saxion waarna de werknemer zelf kan inloggen en de cursussen kiezen die hem of haar geschikt lijken.

Bijkomend voordeel van SAP Hybris is dat het straks ook kan ‘praten’ met het studenteninformatiesysteem (SIS). Aan deze integratie wordt hardt gewerkt. Het is de ambitie van Saxion om haar studenten en klanten een optimale user experience aan te bieden (van aankoop tot afstuderen). “SAP Hybris is een “State of the art” commerce oplossing”, legt Marc van den Berk namens itelligence uit. “Het is één van de betere platforms op de markt, bevat veel commerce best-practices en ondersteunt zowel Business-to-Consumer als Business-to-Business processen. Voor Saxion is dit een groot voordeel”.

 

90 modules

De organisatie opnieuw vormgeven, veel meer flexibiliseren en je aanbod beter in de etalage zetten. Dat doet Saxion met de keuze voor SAP Hybris. Woltring: “We kunnen onze modules nu stapelen en concurrerend zijn met de commerciële markt. Als student of cursist kun je straks kiezen uit minimaal 90 modules. Aan het einde van dit jaar moeten er dat 170 zijn. Voor de mbo-plusser, de hbo’er of de universitair geschoolde die nog wat modulaire verdieping zoekt in zijn of haar vakgebied, is dit de ideale oplossing.”


Associate degree

En mocht het zo zijn dat je na een aantal modules in de buurt komt van een Associate degree, dan laat het platform je weten welke vakken je nog moet volgen. Niet alleen de cursist, maar ook het bedrijfsleven heeft voordeel van deze vernieuwing”, aldus de projectleidster van Saxion.

 

For the English version of this press release, please visit this page.

 


Contact
Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.