Omnichannel Commerce

Ontwikkel uw omnichannel strategie

Digitale transformatie heeft een nieuw tijdperk ingeluid in zowel B2C- als B2B-handel. Om in contact te komen met uw klanten heeft u een effectieve omnichannel strategie nodig – en het juiste platform om deze te leveren.

Digitalisering verandert het klanttraject

Klantbetrokkenheid is belangrijker dan ooit. De uitbreiding van e-commerce betekent dat elke shopper een ander traject volgt en persoonlijke interactie verwacht op elk contactmoment. En met zoveel merken om uit te kiezen, switchen klanten gemakkelijker van de ene naar de andere. Hoe ze ook besluiten te winkelen – online of in de winkel, op een mobiel apparaat of op de pc – ze willen een consistente winkelervaring.

79% van alle klanten besteedt ten minste 50% van hun inkooptijd aan online onderzoek naar producten.

Waarom u een omnichannel strategie nodig heeft

Om aan de moderne eisen te voldoen en concurrerend te blijven, moeten bedrijven hun omnichannel processen optimaliseren en op meerdere contactmomenten met klanten in gesprek gaan.

Zij moeten uitstekende klantenservice en een unieke commerciële ervaring leveren, consistent via alle kanalen. Ondernemingen die een effectieve omnichannel strategie toepassen, putten uit een schat aan mogelijkheden, genereren nieuwe leads, verhogen de omzet en bereiken duurzame groei.

Integratie van klantervaringen in alle kanalen

Ontdek hoe integratie van de klantervaring in alle kanalen u helpt.

Loopt u ook tegen deze vragen aan?

  • Heeft u last van gedupliceerde klantinformatie, verspreid over verschillende datasilo's?
  • Heeft u actuele informatie over uw voorraden als uw kopers via verschillende kanalen aankopen doen?
  • Zijn de database van uw online winkel en uw mobiele verkoopapplicaties opgeslagen op verschillende locaties?
  • Kunt u waarborgen dat alle digitale en fysieke kanalen een consistente uitstraling hebben?
  • Kunt u klantspecifieke catalogi en prijslijsten aanbieden?

Wat maakt uw omnichannel strategie succesvol?

1. Zorg voor een enkele bron van waarheid

Breng al uw data en commerciële processen samen onder één dak. Maak een eind aan meerdere, inconsistente gegevensbronnen en krijg één overzicht van klant-, voorraad- en productinformatie. Profiteer van beter geïnformeerde besluitvorming en toegenomen flexibiliteit van het bedrijf.

2. Verbind commercie en marketingprocessen

Verbind commercie en marketingprocessen en profiteer van naadloze interdepartementale samenwerking. Sales kan snel informatie doorgeven over klantinteracties om marketeers te helpen gerichte campagnes te ontwikkelen. Ondertussen ondersteunen waardevolle inzichten, verkregen door marktonderzoek en klantprofilering, commercie bij het ontwerpen van effectieve verkoopstrategieën – inclusief gepersonaliseerde aanbevelingen.

3. Integreer uw ERP- en CRM-systemen

Integratie van uw ERP- en CRM-systemen kan de zakelijke flexibiliteit en de betrouwbaarheid van data verbeteren. Eventuele gewijzigde informatie in het ene systeem (met betrekking tot klanten, contacten, inventaris, et cetera) wordt direct weerspiegeld in het andere systeem, wat snellere toegang betekent tot cruciale gegevens ter ondersteuning van de verkoop en besluitvorming. Door het samenbrengen van de twee systemen krijgt u bovendien een 360-gradenoverzicht van klanten en één bron van waarheid.

4. Bied een persoonlijke ervaring

Voorzie klanten van content die is gericht op hun voorkeuren. In een volgende generatie e-commercesuite genereert uw website automatisch aanbiedingen en aanbevelingen op basis van de aankoop- en zoekgeschiedenis van de gebruiker. Producten en diensten die van groter belang zijn voor de shopper zullen hoger verschijnen tijdens het zoeken in catalogi. Op deze manier bevordert u de klantbetrokkenheid en stimuleert u zowel nieuwe aankopen als nabestellingen – en vergroot u uiteindelijk de omzet.

5. Implementeren van Product Information Management (PIM)

Als onderdeel van uw e-commerceoplossing maakt een moderne PIM-module het eenvoudig om catalogi te updaten, producten toe te voegen en beschrijvingen te bewerken. Het houdt informatie consistent in alle kanalen, wat het voor klanten gemakkelijker maakt om op elk apparaat te vinden wat ze zoeken. Dit verhoogt de effectiviteit van uw marketingcampagnes, naamsbekendheid en SEO.

52% daling van de kosten voor klantondersteuning na migratie naar een e-commerceportaal voor B2B.

Forrester

SAP Hybris: Draai uw processen op een Single Commerce Platform

Beschikbaar op locatie of in de cloud voldoet SAP Hybris Commerce aan de uitdagingen van het digitale tijdperk. De next-generation suite van e-commerceoplossingen verenigt data en processen op één locatie, om zo de complexiteit terug te dringen en een eind te maken aan meervoudige gegevensbronnen.

Tegelijkertijd zorgt de ingebouwde veelzijdigheid van de suite ervoor dat uw klanten genieten van een consistente winkelervaring, ongeacht welk kanaal ze besluiten te gebruiken. Het resultaat is een toename in klanttevredenheid, wat de kansen op een verkoop verbetert.

Omnichannel Commerce: hoe we u kunnen ondersteunen

Als een SAP Hybris Gold Partner en lid van de SAP Global Partner Executive Council wordt onze expertise in omnichannel commerce en SAP Hybris-oplossingen algemeen erkend. In feite omvat onze portfolio meer dan 50 Hybris Commerce-implementaties over de hele wereld, in een breed scala van sectoren, waaronder detailhandel, telecom, lifesciences en productie.

We kunnen echter beroep doen op meer dan alleen ervaring; we beschikken wereldwijd ook over meer dan 250 SAP Hybris Commerce-consultants. Deze experts implementeren – en ze kunnen zowel on-site als offshore ondersteuning leveren. Dit betekent dat itelligence een dienst levert die voor u werkt, ongeacht uw locatie en uw behoeften.

Onze prijzen en partnerships

  • Winnaar van de SAP Hybris 2017 Partner of the Year Award
  • Winnaar van de SAP EMEA Award for Partner Excellence 2017 voor Customer Engagement
  • Houder van SAP Hybris Gold Partner-status
  • SAP Hybris Global General Business Partner van het jaar 2016

Dürkopp Adler AG

Aanvankelijk waren we alleen op zoek naar een salessupportsysteem. De veiligheid van Hybris en het coherente concept van onze langdurige partner itelligence hebben ons overtuigd van de innovatieve commerciële oplossing. Hybris is nu ons strategische platform voor de ontwikkeling van nieuwe business en verkoopmodellen.

Thomas Brinkhoff, Manager Strategic Marketing / Parts Business, Dürkopp Adler AG

4 dingen die huidige B2B-kopers willen ervaren

Huidige B2B-kopers willen gepersonaliseerde diensten. Ze willen online gemak. En ze willen consistentie tussen de apparaten en kanalen die ze gebruiken om hun aankopen te doen.

Krijg een momentopname van hoe itelligence u kan helpen aan hun verwachtingen te voldoen en voeg B2C-mogelijkheden toe aan uw B2B e-commerce met SAP en Hybris e-commerce.

Interessante inzichten in Omnichannel Commerce

Biedt u uw B2B-klanten de zelfde omnichannel-ervaring aan waaraan ze gewend zijn in hun privéleven?

Leer hoe u een enorm inkomstenpotentieel kunt realiseren in de middelgrote markt door e-commerce te benutten als onderdeel van uw omnichannel strategie.

Download nu

Maak B2B in slechts 90 dagen net zo makkelijk als B2C, voor een perfecte start in de omnichannel-wereld

Met ons product it.B2B e-commerce voor machines krijgt u een pre-geconfigureerde en op maat gemaakte oplossing voor succesvol zakendoen in alle verkoopkanalen.

Download nu

Wist u dat 70% van de B2B-verkopen digitaal plaatsvinden?

Leer hoe itelligence u helpt bij het optimaliseren van uw supply chain, met best-of-breed omnichannel-oplossingen zoals SAP Hybris.

Download nu

Staat u voor de uitdaging van verkoopactiviteiten in meerdere talen in een internationale bedrijfsomgeving?

Meer informatie over de Across Language Server, een naadloos softwareplatform voor efficiënte vertalingen in SAP Hybris voor omnichannel commerce.

Download nu

Spreek ons vandaag nog

Bent u op zoek naar antwoorden of wilt u meer informatie ontvangen over Omnichannel Commerce? Wilt u meer gedetailleerd advies van onze experts of een van onze Omnichannel Commerce workshops boeken?

Neem gewoon contact met ons op – wij helpen u graag.


Contact
Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.