Platform

Platform as a Service: de basis voor uw digitale transformatie

In het digitale tijdperk is het cruciaal om nieuwe applicaties en processen zo snel mogelijk te kunnen uitrollen en integreren in IT-landschappen. Platform as a Service (PaaS) en het SAP Cloud Platform bieden u de sleutel.

Reageer sneller op de marktvraag met PaaS

Nooit eerder waren bedrijfsmodellen, processen en informatie zo geïndividualiseerd en gevoelig voor veranderingen als nu. Bedrijven hoefden ook nog nooit zo snel te reageren op nieuwe eisen. Platform as a Service biedt organisaties de technische basis om hiermee om te gaan.

In tegenstelling tot bij Infrastructure as a Service (IaaS) voorziet Platform as a Service u van meer dan alleen de hardware. Aan de andere kant ontvangt u, in tegenstelling tot bij Software as a Service (SaaS), niet simpelweg vooraf ingestelde en dus minder flexibele software. In plaats daarvan ontvangt u de volledige infrastructuur en diensten waarmee u uw eigen applicaties op maat kunt ontwikkelen, uitrollen en bedienen – direct vanuit de cloud.

Maak rechtstreeks verbinding met andere IT-systemen via het SAP Cloud Platform

Met het SAP Cloud Platform kunt u uw IT-systemen snel en gemakkelijk aanpassen aan de behoeften van andere afdelingen, zonder een uitgebreid gebruik van middelen. Door het gebruik van standaard API’s kunt u rechtstreeks verbinding maken met de IT-systemen van uw zakenpartners, zonder de noodzaak voor complexe aanpassingen. Zo creëert u continue processen die de grenzen van uw bedrijf overschrijden.

SAP Cloud Platform: DNA voor uw bedrijfsapplicatie geleverd als Platform as a Service

Nieuwe standalone, next-generation applicaties uitbreiden, integreren of bouwen met het SAP Cloud Platform. Dit rapport geeft u nuttige tips om te floreren met de SAP Platform as a Service-oplossing.

Download nu

State-of-the-art platformen – essentieel om economisch te overleven

In het digitale tijdperk kunt u niet langer vooruitgang boeken zonder technologie zoals het SAP Cloud Platform.

Klaus-Christoph Müller, Director Global Business Solutions, itelligence AG

Platform as a Service – wij hebben de juiste oplossing voor u

Gebouwd rond cloudinfrastructuur, helpt Platform as a Service uw bedrijf het concurrentievoordeel te behouden.

Platform as a Service: u ontwikkelt de applicaties, terwijl de leverancier u alles biedt wat u nodig heeft.

Drie redenen waarom u een digitaal bedrijfsplatform nodig heeft

1. SAP Cloud Platform is de toekomst van SAP

SAP S/4HANA en alle nieuwe ontwikkelingen van SAP zijn gebaseerd op het SAP Cloud Platform – en niet alleen de cloudoplossingen, maar ook alle on-premise oplossingen. Dus ongeacht de toekomst van uw IT-landschap moet u op de hoogte zijn van dit platform en de mogelijkheden ervan als u SAP-oplossingen gebruikt. Uitbreidingen van bestaande oplossingen vereisen ook deze nieuwe architectuur.

2. Digitalisering kan alleen werken met een Cloud Platform

Digitale transformatie wijzigt de manier waarop bedrijven werken fundamenteel en blijvend. Bedrijven moeten veel sneller op de markt kunnen reageren en nieuwe bedrijfsmodellen en processen kunnen uitproberen – zonder omvangrijke IT-projecten te lanceren. Alleen een flexibel platform, zoals het SAP Cloud Platform, biedt plaats aan snelle ontwikkeling en het testen van nieuwe oplossingen om te voldoen aan plotselinge, bedrijfsspecifieke eisen. Aangezien belangrijke centrale functies zoals gebruikersadministratie en back-end integratie standaard zijn, kunt u zich concentreren op uw eigen innovaties.

Meer informatie over digitale transformatie

3. Het stelt u in staat verbinding te maken met andere bedrijven

In het verleden werkten veel bedrijven relatief autonoom. Tegenwoordig worden producten echter steeds vaker samen met klanten ontwikkeld.

De mogelijkheid om uw bedrijf open te stellen voor externe organisaties en samen te werken met partners binnen geïntegreerde IT-systemen wordt een steeds belangrijker bedrijfsvoordeel. Een gestandaardiseerd, open platform doorbreekt bedrijfsgrenzen om samenwerking gemakkelijker te maken.

Toepassingsgebieden voor SAP Cloud Platform

Ontwikkeling nieuwe applicaties

Het SAP Cloud Platform vormt niet alleen de technische basis voor een IT-landschap; het dient ook als een ontwikkelomgeving voor cloudsoftware en on-premise oplossingen.

Het SAP Cloud Platform omvat vele vooraf gedefinieerde diensten die u in staat stellen om snel nieuwe toepassingen te ontwikkelen die naadloos in uw bestaande IT passen. Met weinig programmeerinspanning kunt u bijvoorbeeld de SAP Fiori UX gebruiken, ondersteuning integreren voor mobiele apparaten en uw nieuwe applicatie aansluiten op het centrale autorisatiebeheersysteem.

Deze flexibele ontwikkelaanpak is cruciaal in de digital age. Om ervoor te zorgen dat uw bedrijf succesvol blijft, moet u applicaties veel sneller dan voorheen uitrollen en aanpassen.

Uitbreiden van cloudoplossingen

Het standaardiseren van Software as a Service resulteert bovenal in kostenvoordelen. Het nadeel van SaaS is echter dat er grenzen zijn aan de mate waarop software uit de cloud kan worden aangepast aan uw specifieke behoeften.

PaaS verandert dit. Het SAP Cloud Platform stelt u in staat om een eigen reeks uitbreidingen te ontwikkelen voor cloudoplossingen – zoals SAP SuccessFactors, SAP Hybris Cloud for Customer of SAP Ariba.

Lees meer over onze cloud expertise

Uitbreiden van on-premise oplossingen

Cloudoplossingen zullen conventionele on-premise systemen niet volledig vervangen. Nieuwe ontwikkelingen kunnen echter nog steeds worden gemigreerd naar de cloud en zijn dus in staat om moderne technologieën te gebruiken.

Met SAP Cloud Platform-ontwikkeltools kunt u oudere systemen uitrusten met nieuwe functies. Op deze manier krijgt u nieuwe mogelijkheden, zoals het gebruik van SAP Fiori om de gebruikerservaring van een SAP ERP-systeem te moderniseren, het toegankelijk maken van oudere oplossingen via smartphone en tablet, of het aansluiten van complete bedrijfsnetwerken op de cloud.

SAP Platform as a Service – geschikt voor alle eisen

SAP-klanten kunnen soepel en succesvol overschakelen naar het SAP Cloud Platform – zelfs als ze specifieke aanvullende eisen hebben.

Klaus-Christoph Müller, Director Global Business Solutions, itelligence AG

Profiteer van een reeks tools en diensten met PaaS

Als een PaaS-product biedt het SAP Cloud Platform een reeks diensten die de ontwikkeling, uitrol en werking van uw eigen applicaties vereenvoudigen en versnellen. Tot deze diensten behoren:

  • Integratiediensten: U kunt interne ontwikkelingen aansluiten op bestaande cloudgebaseerde en on-premise oplossingen van SAP en andere leveranciers. Ook zijn er interfaces naar externe systemen, bijvoorbeeld gedeelde bedrijfsnetwerken zoals Ariba Network.
  • SAP HANA ondersteuning: Alle applicaties die zijn ontwikkeld met behulp van het SAP Cloud Platform kunnen indien nodig de SAP HANA-database gebruiken. Uw toepassingen zijn dan toegerust voor het big-datatijdperk, dankzij de in-memory technologie.
  • Gebruikersbeheer en authenticatie: Beheer van rollen en autorisatie, inclusief single sign-on, kan worden geïntegreerd in eigen ontwikkelingen van de gebruiker, zonder noemenswaardige aanvullende programmering.
  • Mobiel en UX: De geboden services en tools maken het gemakkelijk om uw eigen applicaties uit te rusten met de SAP Fiori-interface, waardoor u bijvoorbeeld handigere mobiele toegang krijgt. Bovendien is het niet nodig om meerdere applicaties te ontwikkelen en te onderhouden voor verschillende apparaten en besturingssystemen.
  • Beveiliging: SAP waarborgt de hoogste standaard qua gegevensbescherming en -beveiliging.

itelligence: experts in Platforms as a Service en SAP

Als SAP-innovatiepartner staan we altijd in contact met de SAP Cloud Platform-ontwikkelingen. We zijn vanaf het begin betrokken geweest bij de ontwikkeling van SAP HANA en SAP S/4HANA. Wij hebben uitgebreide kennis opgebouwd en beschikken over een team van specialisten die competent zijn in alle voor het platform relevante aspecten.

Onze experts in de onderliggende technologieën van SAP Cloud Platform, zoals Java, HTML5 en SAP Fiori, zijn wereldwijd 24 uur per dag beschikbaar. Ook ontwikkelen wij onze eigen platformoplossingen die snel en eenvoudig kunnen worden geïntegreerd in uw cloudarchitectuur en we bieden u uitgebreide Application Management Services (AMS) voor uw SAP-cloudoplossingen.

Onze prijzen en partnerships

SAP Pinnacle Award voor SAP S/4HANA Partner (SME) van het jaar 2017
Meer info

SAP Platinum Partner – SAP’s hoogste wereldwijde partnershipniveau
Meer info

SAP Global Partner – Krachtig partnership met SAP sinds 1993
Meer info

Hoe het SAP HANA Cloud Platform Live Business mogelijk maakt

U heeft veel ideeën over het implementeren van slimme businesscases? En de enige kloof die moet worden overbrugd is hoe u een en ander technisch op de kaart zet?

In zijn eerste vlog toont onze deskundige Simen Huuse u hoe SAP’s Cloud Platform u ondersteunt bij het in de praktijk brengen van uw ideeën.

Hoe het SAP HANA Cloud Platform het Internet of Things ondersteunt

In zijn tweede vlog praat Simen Huuse over een volledig nieuw ontworpen architectuur, een unieke combinatie van hardware en software.

Kijk zelf hoe het – samen met een webgebaseerde ontwikkelomgeving – de buitenwereld verbindt met uw ERP-systeem.

Interessante inzichten in Platform as a Service-oplossingen

SAP Cloud Platform – het ultieme platform voor uw digitale transformatietraject

Krijg een uitgebreid overzicht van de beschikbare beveiligingsservices die het SAP Cloud Platform biedt en van hun functionele mogelijkheden.

Download nu

Hoe het SAP HANA Cloud Platform u helpt de uitdagingen aan te gaan van de steeds meer genetwerkte, mobiele, sociale en data-gedreven wereld van tegenwoordig

Hoe te zorgen voor directe toegang tot SAP HANA in de cloud met flexibele abonnementsmodellen en optionele services voor apps, database en infrastructuur.

Download nu

Lees wat onze experts zeggen over Platform as a Service

alle artikelen / overzicht artikelen/blogs

Spreek ons vandaag nog

Bent u op zoek naar antwoorden of wilt u meer informatie ontvangen over SAP Platform as a Service? Wilt u meer gedetailleerd advies van onze experts of een van onze SAP Cloud Platform workshops boeken?

Neem gewoon contact met ons op – wij helpen u graag.


Contact
Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.