User Experience

User Experience opent volstrekt nieuwe mogelijkheden

Naarmate mensen in hun dagelijks werk steeds meer gebruikmaken van technologie, wordt de gebruikerservaring (user experience oftewel UX) snel steeds belangrijker. Ontdek hoe bruikbaarheid een sleutelrol speelt in zakelijk succes.

Het toenemende belang van bruikbaarheid en responsiviteit

Tegenwoordig gebruikt vrijwel iedereen technologie. Smartphones, laptops en tablets hebben het gemakkelijker dan ooit gemaakt om altijd en overal toegang te krijgen tot diensten, applicaties en content. Uw medewerkers zijn gewend geraakt aan de snelheid, responsiviteit en bruikbaarheid van de apps die ze in hun dagelijkse leven gebruiken. Hierdoor zijn ook op de werkvloer de verwachtingen gestegen.

Het creëren van nieuwe zakelijke kansen met User Experience

In tijden van big data en digitalisering is er een hoger risico op een overdaad aan informatie. Om efficiënter te kunnen werken, hebben uw medewerkers een intuïtieve en consistente gebruikerservaring (UX) nodig op alle apparaten. Dit vraagt om een responsief ontwerp en vereenvoudigde gebruikersinterfaces (UI’s). Naast vereenvoudiging maakt een goede UX-strategie echter ook realtime respons, het nemen van op feiten gebaseerde beslissingen en duidelijkere visualisatie van grote hoeveelheden data mogelijk – wat geheel nieuwe mogelijkheden biedt voor uw bedrijf.

Investeren in gebruikerservaring verhoogt niet alleen de gebruikerstevredenheid – het vermindert ook de benodigde trainingsinspanning en minimaliseert fouten.

User Experience (UX) - veel meer dan enkel het ontwerp van de gebruikersinterface

Dankzij de technologische vooruitgang zijn er vrijwel geen grenzen aan de moderne gebruikerservaring. Spraakbesturing geeft gebruikers bijvoorbeeld de mogelijkheid van handsfree interactie met oplossingen.

Aan de andere kant opent kunstmatige intelligentie de mogelijkheid om met behulp van chatbots een slimme, geautomatiseerde klantenservice te bieden. Verder kunnen augmented en mixed reality-technologieën een revolutie teweegbrengen in de manier waarop mensen werken, door de fysieke wereld uit te breiden met digitale informatie.

De vier hoofdaspecten van het moderne UX-ontwerp

Simpel

Om het risico op een overdaad aan informatie te verminderen, moeten gebruikersinterfaces zo eenvoudig mogelijk worden gehouden. Dit verhoogt de productiviteit van gebruikers en voorkomt fouten.

Rolgebaseerd

Een effectieve gebruikerservaring moet rolgebaseerd zijn. Het uitfilteren van alle informatie die niet relevant is voor de betreffende taak verbetert de bruikbaarheid aanzienlijk.

Responsive design

Vandaag de dag werken medewerkers op tal van verschillende manieren. Ze vragen om een consistente gebruikerservaring, ongedacht het gebruikte apparaat.

Eenvoudig aan te passen

Naarmate gebruikersinterfaces in een steeds hoger tempo evolueren, kan back-end integratie een uitdaging vormen. Het van de back-end loskoppelen van apps kan de flexibiliteit vergroten.

Zakelijke voordelen van een effectief UX-ontwerp

  • Verbeterde productiviteit: Dankzij het responsieve ontwerp kunt u een consistente gebruikerservaring bieden op elk apparaat. Dit verhoogt de productiviteit van uw medewerkers – of ze nu op kantoor, thuis of onderweg zijn.
  • Minder fouten: Bruikbaarheid is de sleutel. Met een goed ontworpen gebruikersinterface kunt u tijd besparen en de kans op menselijke fouten verminderen.
  • Hogere acceptatie door gebruikers: Door het aanbieden van een aantrekkelijke gebruikersinterface die leuk en gemakkelijk is om mee te werken, zijn uw medewerkers veel meer bereid om nieuwe oplossingen en technologieën te omarmen.
  • Lagere opleidingskosten: Door alle onnodige functies weg te laten en uw UX-ontwerp simpel te houden, kunt u de opleidingskosten aanzienlijk verminderen. U stelt uw medewerkers in staat zelf taken uit te voeren.

Voorbeelden van SAP User Experience

Personaliseer en vereenvoudig de gebruikerservaring (UX) op elk apparaat met SAP Fiori.

Verhoog de gebruikersacceptatie bij uw bedrijf met SAP Fiori en ondersteuning van itelligence.

Verhoog de gebruikersacceptatie met SAP Fiori.

Personaliseer uw SAP ERP gebruikersinterfaces met SAP Screen Personas.

71% van de senior IT-managers beschouwt mobiele mogelijkheden als iets strategisch.

IDG Onderzoek

UX-ontwerp: nieuwe uitdagingen voor IT

In het licht van de verschuiving naar afgeslankte en intuïtieve gebruikersinterfaces moeten IT-afdelingen nu hun aanpak veranderen. Om ervoor te zorgen dat uw UX-strategie een succes wordt, moet u rekening houden met de volgende uitdagingen:

  • Personalisatie: Om de complexiteit te verminderen, moet de UX worden afgestemd op de werkelijke behoeften van elke individuele gebruiker. Dit kan uiteindelijk echter leiden tot een toenemend aantal technologieën en oplossingen.
  • Interoperabiliteit: IT-infrastructuur moet nu compatibel zijn met de systemen en processen van uw leveranciers, fabrikanten en klanten. Dit betekent dat uw IT-afdeling niet langer volledige controle heeft over een aantal aspecten van uw landschap.
  • Diversiteit: Bij het ontwikkelen van een gebruikersinterface dient rekening te worden gehouden met veel verschillende besturingssystemen en apparaten. Dit roept de vraag op: welke platforms en standaarden moeten er worden gebruikt?
  • Integratie: Hoewel native apps beter in staat zijn om te profiteren van de functionaliteit van apparaten, hebben ze aparte ontwikkelprocessen nodig voor elk platform en soms voor elk afzonderlijk apparaat.

Hoe wij u helpen bij het creëren van een aantrekkelijke User Experience

UX-strategie

Elke succesvolle gebruikerservaring begint met een gedetailleerde strategie. Consultants van itelligence helpen u de juiste oplossingen voor uw bedrijf te identificeren en een implementatieplan op te stellen. Ondersteund door ontwerpworkshops en de SAP Build-designtool creëren we samen met u een UX-prototype.

App-ontwikkeling

Hoewel SAP Fiori-apps een breed scala van industrieën, rollen en processen bestrijken, begrijpen we dat er situaties zijn waarin uw gebruikers specifieke eisen stellen. Wij kunnen gloednieuwe apps en add-ons ontwikkelen, afgestemd op de unieke bedrijfsprocessen van uw branche of onderneming.

Mobiele oplossingen

Onderweg toegang hebben tot data en applicaties wordt steeds belangrijker in de hedendaagse ‘always-on’ samenleving. Om tegemoet te komen aan de behoeften van uw medewerkers en klanten ontwikkelen wij samen met u gebruiksvriendelijke mobiele oplossingen die de tevredenheid, productiviteit en efficiëntie van gebruikers verhogen.

Wij bieden uitgebreide ondersteuning, van UX-ontwerp tot implementatie

Als een meerdere malen onderscheiden SAP Platinum Partner beschikt itelligence over diepgaande kennis van SAP technologieën en de implementatie ervan. Onze consultants werken met u samen om de juiste UX-oplossing te vinden voor uw behoeften en u te ondersteunen bij de implementatie.

Of het nu gaat om de Red Dot Award-winnende SAP Fiori-app, de SAP Screen Personas-invoegtoepassing of een op maat gemaakte oplossing, wij helpen u een aantrekkelijke en intuïtieve gebruikerservaring te creëren die de verwachtingen van uw gebruikers overtreft.

Hoe profiteren onze klanten van ons

NKT Group

NKT is a global front-line supplier to the energy sector that develops, manufactures and markets high-quality cables, accessories and solutions for electrical infrastructure, the construction segment and the railway industry.

Lees meer

Camina & Schmid Feuerdesign und Technik GmbH & Co. KG, Bissendorf, Germany

Camina & Schmid produces heating and chimney inserts for wood stoves and fireplaces. As a market leader in their industry they have specialized in innovative and quality products with the "Made in Germany" label.

Lees meer

FrieslandCampina Germany GmbH, Heilbronn, Germany

FrieslandCampina Germany is a subsidiary of Royal FrieslandCampina located in Amersfoort, Netherlands. The company is renowned for milk products of consistent high quality and famous brands such as Landliebe, Tuffi, Frico, Holland Master and Chocomel.

Lees meer

Silverline

Driven by Digital Transformation, Silverline Plans its Future

Lees meer

Koleksiyon

Koleksiyon, being one of Turkey’s most deep rooted furniture manufacturers established in 1972, continues its development today with stores in Istanbul, Ankara, Izmir, Antalya, Adana, Bodrum and Gaziantep in Turkey, with offices in EU countries, the Middle East and the USA.

Lees meer

MOPAŞ

MOPAŞ will catch the high speed of e-commerce in the world with digital transformation!

Lees meer

KWS SAAT SE, Einbeck, Germany

KWS SAAT, one of the world's leading seed producers, has been cultivating agricultural crops for the temperate climate zone for more than 160 years. With high-quality seeds for maize, sugar beets, grains, oilseed rape, sunflowers, soybeans, and catch crops, KWS meets all customer requirements.

Lees meer

Leeds Building Society

itelligence understood our business requirements and implemented the Modern Data Platform for our challenges, along with SAP HANA, SAP Data Services, SAP BI Suite and SAP Predictive Analytics.

Lees meer

Aspen Pumps

itelligence demonstrated a solid understanding of our business requirements and recommended a compelling SAP Cloud solution. With SAP Business ByDesign, we have a comprehensive ERP solution with strong financial management and enhanced reporting. Jonathan Phillips, Group Business Systems Manager

Lees meer

Nilfisk A/S, Brøndby, Denmark

Nilfisk ensured a simple, standardized and first and foremost automated process for sales order scanning, validation and registration in the ERP system.

Lees meer

Spreek ons vandaag nog

Bent u op zoek naar antwoorden of wilt u meer informatie ontvangen over User Experience? Wilt u meer gedetailleerd advies van onze experts of een van onze User Experience workshops boeken?

Neem gewoon contact met ons op – wij helpen u graag.


Contact
Contact

Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op.