Sanquin Plasma Products

Wij hebben met itelligence een partnership dat veel verder gaat dan een klant-leverancier relatie. Het gaat ons niet alleen om de aanwezige kennis, maar ook om de manier waarop we zaken met elkaar doen.

Duco Brouwer, Vice President Supply Chain Management, Sanquin Plasma Products

Medewerkers: 700

Omzet: 280 miljoen per jaar

Vanuit de thuisbasis in Amsterdam produceert en exporteert Sanquin Plasma Products een breed assortiment geneesmiddelen voor patiënten over de hele wereld. De medicijnen zijn gemaakt uit plasma en worden gebruikt voor een groot aantal aandoeningen, waarvan vele levensbedreigend zijn.

挑战和益处

Uitdagingen

 • Vervalste geneesmiddelen vormen wereldwijd groot probleem
 • Serialisatie is een wettelijke voorwaarde om medicijnen te mogen verkopen
 • Unieke kenmerken op iedere verpakking en ‘tamper evidence’ verzegeling
 • Specifieke invulling per land

Voordelen

 • Serialisatie op box, aggregatie op omverpakking en pallet
 • Flexibel om kunnen gaan met wisselende marktvraag en voorraad
 • Compliant aan Europese wet- en regelgeving
 • Klaar voor verdere internationale groei

Oplossingen

 • SAP Advanced Track and Trace for Pharmaceuticals
 • Integratie met SAP ECC
 • Koppeling met nationale en internationale databases
 • Verpakkingslijn inclusief scanning
 • Mobiele app voor wholesaler verificatie

Sanquin Plasma Products: Farmaceutische supply chain onder controle dankzij itelligence en SAP ATTP

Maximale logistieke flexibiliteit en veiligheid in de supply chain. Om dit te bereiken voorzagen we Sanquin Plasma Products onder meer van SAP Advanced Track and Trace.

Farmaceutische supply chain onder controle dankzij itelligence en SAP ATTP

Sanquin Plasma Products (SPP) produceert en exporteert een breed assortiment geneesmiddelen. De handel in vervalste geneesmiddelen vormt wereldwijd een groot probleem. Om de patiëntveiligheid te kunnen waarborgen, vindt daarom op het punt van uitgifte wettelijk verplichte verifi catie plaats. De basisvereiste is ervoor te zorgen dat elke verpakking een unieke 2D barcode krijgt met een serienummer. Verder moet elke verpakking tamper proof gemaakt worden: men moet duidelijk kunnen vaststellen of de verpakking al geopend is geweest.

SPP heeft op advies van itelligence gekozen voor SAP Advanced Track and Trace for Pharmaceuticals (ATTP) met een koppeling naar de SAP ECC-omgeving. SAP ATTP minimaliseert de kosten om compliant te blijven en ondersteunt een veilige supply chain. Deze innovatieve serialisatie- en track-and-traceoplossing helpt geneesmiddelenfabrikanten bij het valideren van producten, de integratie van bedrijfsprocessen en de communicatie met toezichthouders. Daarnaast zijn de drie bestaande verpakkingslijnen van SPP aangepast en is gekozen voor aggregatie: alle omverpakkingen en pallets krijgen een unieke code, waardoor SPP maximale logistieke flexibiliteit heeft zonder controle te verliezen.

Resultaten

Voor de EU-regulatory deadline van 9 februari 2019 is het project succesvol door itelligence opgeleverd. Duco Brouwer: “Dit project heeft weer bewezen dat de mensen van itelligence waarmaken wat ze beloven: een oplossing die staat als een huis en die zonder grote issues binnen de afgesproken tijd is opgeleverd. Ik zie dit als een partnership dat veel verder gaat dan een klant-leverancier relatie. Het gaat ons niet alleen om de aanwezige kennis, maar ook om de manier waarop we zaken met elkaar doen.”

Meer informatie over oplossingen voor Life Sciences


联系我们
联系我们

有任何问题,请联系我们