ECCO

itelligence blev valgt, fordi de kunne tilbyde det bedste produkt. Og fordi deres løsning – nemt og bekvemt og uden større programmeringsopgaver – kunne lægges ovenpå og dermed fungere gnidningsfrit med vores hovedsystem, som er SAP.

Brian Smidemann, regional salgs- og serviceansvarlig, ECCO sko
  • Navn: ECCO
  • Industri: Trade, Wholesale & B2B
  • Produkter: Fodtøj
  • Virksomhedsstørrelse: Mere end 17.000 medarbejdere
  • Omsætning: DKK 631 Millioner
  • Lokation: Bredebro, Danmark
  • Branches: I over 50 lande globalt

Преимущества и Особенности

Udfordring

  • Lanceringen af en webshop, som sikrer, at der i dag kan bestilles varer hos ECCO alle døgnets 24 timer, 7 dage om ugen, 365 dage om året

Løsning

  • it webshop til SAP - en komplet, integreret webshopløsning - baseret på den eksisterende forretningslogik i SAP

Om projektet

Man kan ikke skyde ECCO andet i skoene, end at kundetilfredshed og komfort, service og fleksibilitet altid har haft højeste prioritet i forhold til både skoproduktion og kundeinteraktion. Et af de seneste skud på stammen overfor koncernens mange uafhængige shoppartnere er lanceringen af en webshop, som sikrer, at der i dag kan bestilles varer hos ECCO alle døgnets 24 timer, 7 dage om ugen, 365 dage om året. På under et år har ECCO dermed formået at flytte 15-20 pct. af sit telefonsalg over på nettet. Og måske endnu vigtigere: Koncernen har øget sin kundeservice og -tilfredshed markant.

”Der vil aldrig blive truffet en beslutning i ECCO på bekostning af komforten”, lyder den klippefaste garanti fra den regionale salgs- og serviceansvarlige Brian Smidemann. ”For selvom vi er gået fra andefoden til det mere modebevidste og stadigt lægger alen til vores ry som topmoderne skoproducent med både to- og trecifrede vækstrater på markeder verden over, har vi ikke glemt fru Jensen på 84 år, der har købt en helt bestemt sko igennem de sidste 30 år. At vi så samtidig gerne vil have fat i de yngre købere, og til det formål har ansat både et brandingteam og en udviklingsafdeling, som arbejder på højtryk for at nå dette mål, er kun naturligt: Vi er konkurrencemennesker. Vi ønsker at perfektionere vores udtryk og produkt, så vi kan nå ud til stadigt flere mennesker med, hvad vi mener, er et fantastisk sortiment”, uddyber han.

Og der er vægt bag ordene: ECCO er i dag nr. 2 på verdensmarkedet for brown shoes – med en klar målsætning om at blive nr. 1. Samtidig sammenlignes virksomheden stadigt mere med giganter som f.eks. Nike på grund af sin vellykkede introduktion af outdoor og performance sko. Og dertil kommer, at de seneste tal viser, at ECCO – alene i Danmark – har en markedsandel, der svarer til, at der står to par ECCO-sko i hvert hjem i det ganske, danske land. ”Vores vækstrater og overskud både viser og beviser, at vi er slået ind på den rigtige bane – også selvom man aldrig vil se et par ECCOsko, der er så modeprægede, at de kun holder en halv sæson for dermed at forsvinde fra jordens overflade. Intet sker på bekostning af komforten”, gentager Brian Smidemann, ”og det, synes jeg, ikke alene er en sund holdning. Jeg tror også, at det bliver ECCOs styrke på sigt”.

Telefonsalg alene kan være en hæmsko

En anden styrke er ECCOs evne til at træffe nogle overordnede forretningsmæssige beslutninger, som på overfladen måske nok virker enkle, men som får vidtrækkende konsekvenser for både virksomhedens omdømme og salg. En af disse beslutninger er, at it skal understøtte forretningen og formå at bringe den videre. Senest via en strategi om at give så mange shoppartnere som muligt adgang til – netop via it – at bestille varer udenfor salgskontorets åbningstid. ”Mange af de uafhængige butiksejere, som forhandler vores sko, er 1-2 mands drevne forretninger, der ikke i løbet af dagen kan afse tid til at bestille varer over telefonen, fordi fokus naturligt ligger på at skulle passe butikken”.

”Vi ledte derfor efter en løsning, som kunne tilbyde vores kunder en ekstra – og mere fleksibel – mulighed for at handle med og hos os. Med internettets udbredelse lå det lige til højrebenet, at vi måtte udvikle et webbaseret værktøj, som var både enkelt og ukompliceret at bruge. Som kunne give et hurtigt overblik over udbuddet og et korrekt øjebliksbillede af vores lagerbeholdning. Og som vel at mærke kunne bruges når som helst”, pointerer Brian Smidemann.

En leverandør og en løsning, der ved, hvor skoen trykker

«Vi undersøgte naturligvis markedet grundigt for at få et indblik i hvilke muligheder, der fandtes. Vi lagde i den forbindelse vægt på at finde en partner, som var solid. Som havde prøvet det før. Og som kendte b-2-b markedet til bunds”. ”itelligence blev valgt, fordi de kunne tilbyde det bedste produkt. Og fordi deres løsning – nemt og bekvemt og uden større programmeringsopgaver – kunne lægges ovenpå og dermed fungere gnidningsfrit med vores hovedsystem, som er SAP”.

”Efterfølgende har de vist sig at være en både professionel og seriøs samarbejdspartner. De har været gode til at høre på hvilke ønsker og krav, vi havde. De har kompetent meldt ud om både muligheder og begrænsninger. De har tilvejebragt idéer selv og samtidig været åbne og lydhøre overfor vores. De har været tilgængelige og parate til at hjælpe. Og de har været dygtige til at se såvel fordele som ulemper – og til slet og ret se fremad. Troværdigheden er 100 pct. i orden”, lyder skudsmålet fra den regionale salgs- og serviceansvarlige.

Charme, selvtillid – og nypudsede sko

”Vi startede i uge 9, 2006, og var fuldt oppe at køre i uge 14/15 på otte markeder. Typisk bruger vores sælgere ca. 10-20 minutter på at fortælle hver enkelt shoppartner, hvordan systemet virker, og de grundlæggende ting fungerer. Det er det hele! Så er de på! Kunderne er jo ikke dumme. De er vant til at handle hos mange af de store netaktører. Og vores webshop fungerer efter nøjagtigt de samme brugervenlige principper”. ”Mindre end et år senere sidder vi tilbage med vidnesbyrd fra vores forskellige skoforhandlere om, at løsningen ikke alene har givet dem fleksibilitet – og dermed frihed. Men også for nogens vedkommende, at de har oplevet et mersalg”.

”Et konkret eksempel er fra en skoforhandler på Bornholm, som fortæller, at det simpelthen er det bedste, han nogensinde har oplevet. En af hans kunder ønskede et par sko, som han for en sjælden gangs skyld ikke havde på hylderne, hvorefter skoforhandleren gik på nettet for at checke diverse data, mens kunden stod ved siden af. Det resulterede i et salg af fem andre par sko på billederne alene, fordi kunden så, at vi hos ECCO har rigtigt mange lækre sko – og ikke kun det ene par, som hun oprindelig var interesseret i”.

”Via webshoppen kan skoforhandlerne i dag give deres – og vores – slutforbrugere mere og flere kvalificerede oplysninger med det samme og skaber derved den type kundetilfredshed, som betyder uendelig meget. Både for butikken selv. Men bestemt også for ECCO. For hvis der er noget, forbrugerne husker, så er det den gode service. Og netop den service betyder i det lange løb, at vi forhåbentlig kan udbygge – og i hvert fald 100 pct. fastholde – ECCOs kundepotentiale”.

Den største succes, der kan gå i et par sko

”Generelt set har vi flyttet 15-20 pct. fra telefonsalg til nettet. I Danmark flyttede vi 14 pct. over på webshoppen alene i 2006 – eller hvad der svarer til 30.000 par sko – og min personlige vurdering er, at vi lander på omkring 25-30 pct. i 2007 – altså en fordobling. Det er mere end tilfredsstillende. For det betyder, at vi ikke bare er med via sælgerne og vores salgskontor. Vi yder en ekstra service, og vi laver forretning. 24/7/365”, konstaterer Brian Smidemann med et smil.

”Allerede i marts lancerede vi version 2 af løsningen, som inkorporerer 9½ ud af 10 af de forbedringsforslag, vi fik fra shoppartnerne efter første go-live, og som parallelt har introduceret flere markeder til løsningen. Derudover taler vi om at udbygge webshoppen til fremover at inkludere udsalgsprodukter, som i dag styres meget pr. telefon, men som måske kan blive lagt på nettet fremadrettet. Baseret på vores erfaring til dato har vi store forventninger til potentialet, og allerede i år forudser vi en stigning på de øvrige europæiske markeder på minimum 10 pct».

”Så konklusionen er klar: Samarbejdet har virket. Vi har lavet en brugbar løsning. Og vi har skabt et solidt forretningsmæssigt fundament for videre vækst. Vores kundeservice og salgskontor taler ikke længere i telefon 80 pct. af tiden, men i stedet kun 60 pct., hvorved de resterende timer bruges til opfølgende salg, bedre kundepleje og mere målrettet leveranceopfølgning. Vi har kort sagt fået mere og bedre tid. Og selvom der altid vil være kunder, som trives bedst med den mere personlige telefonkontakt, er webshoppen fra itelligence et supplement. Et positivt supplement”, slutter Brian Smidemann, Regional Sales Service hos ECCO.


Контакты
Контакты

По любым вопросам свяжитесь с нами